Scorțișoara este utilă nu doar în bucătărie! Iată încă 6 moduri de utilizare a acesteia pe care le aplic de foarte mult timp!

Vara a luat sfârșit, iar pentru grădinari acesta e un dublu motiv de întristare: în afara faptului că nu vom mai avea parte de zile frumoase și călduroase, starea grădinilor începe să devină din ce în ce mai proastă până la o nouă revenire la viață în primăvară.

Dar cât încă nu au venit gerurile mai avem timp la dispoziție pentru a-i oferi grădinii noastre o îngrijire adecvată ca să ne mai putem bucura de ea în această perioadă. De altfel indiferent de anotimp niciunui grădinar nu-i place să-și vadă grădina obosită, uscată și bolnăvicioasă, nu-i așa?

Redacția noastră vă prezintă astăzi o soluție foarte bună care vă va ajuta să aveți o grădină sănătoasă și frumoasă. Pare uimitor, dar ne referim tocmai la scorțișoară! Și iată câteva motive convingătoare pentru care afirmăm acest lucru:

1. Repelent împotriva țânțarilor

Țânțarii și insectele în general nu suportă aroma de scorțișoară. De aceea dacă veți presăra puțină scorțișoară peste plantele din grădină, le veți oferi o protecție sigură împotriva insectelor. Același truc îl puteți folosi atunci când stați la un grătar cu prietenii și nu doriți să vă deranjeze țânțarii.

2. Efecte anti-fungice

Experții afirmă că ciupercile nu vor avea șanse să atace plantele dvs. dacă veți prelucra solul din jurul lor cu scorțișoară.

3. Protecție împotriva furnicilor

Aroma de scorțișoară reprezintă un pericol de moarte pentru furnici, de aceea insectele o evită cu orice preț.

4. Stimulează creșterea plantelor din rădăcini vechi

O mulțime de grădinari folosesc rădăcinile vechi pentru a crește plante noi. Aplicați puțină scorțișoară pe rădăcină înainte de a o răsădi pentru a stimula creșterea plantei.

5. Tratează plantele vătămate

Presărați puțină scorțișoară pe plante pentru a le trata rănile și a preveni apariția altor răni noi.

6. Eficientă împotriva bolilor

Este foarte important ca semințele să rămână uscate pentru a se putea dezvolta după ce sunt semănate. O soluție sigură pentru a le proteja de umiditate este să le presărați cu scorțișoară. Totodată această măsură va proteja semințele de îmbolnăvire.

Știați până acum despre aceste proprietăți uimitoare ale scorțișoarei? Spuneți-le și prietenilor dvs. despre asta!