Scopul educării unui copil este să-l înveți aceste trei lucruri.

Unii părinți comit greșeala, considerând că copiii au același nivel de maturitate. Această idee este periculoasă pentru viața și pentru psihicul copiilor, deoarece egalitatea adevărată vine odată cu rezultatele propriilor eforturi. Dacă copilul nu-și dă seama de acest lucru, este condamnat la eșecuri constante.

Oamenii se întreabă periodic cum ar trebui să-i educăm pe copii. Există mai multe metode.

Scopul educației este de a-i învăța pe oameni să rezolve următoarele trei probleme.

– cum să-și controleze singuri emoțiile, fără a apela la ajutorul altor persoane;

– cum să se întrețină singuri, fără ajutorul ajutorul altor persoane;

– cum să se integreze în societate fără ajutorul ajutorul altor persoane.

Atât! Dacă aveți un copil, sunteți responsabili să-l învățați cum să rezolve aceste trei probleme.

Conștientizarea inegalității ne motivează să ne dezvoltăm abilitățile. Atât timp cât copilul crede că este la același nivel cu dvs, el nu va considera că este necesar să învețe să rezolve aceste trei probleme.

Părinții nu sunt la același nivel cu copiii până când copiii nu-și rezolvă singuri aceste trei sarcini. Chiar și după aceea, inegalitatea va persista, dacă părinții vor continua să crească și să se dezvolte, iar părerea părinților va avea întotdeauna mai multă pondere decât părerea celui mai deștept copil.

Lipsa de respect față de experiența și înțelepciunea unei persoane care are capacități mai mari și mai multe abilități decât tine, este o greșeală și este prima cauză a eșecurilor unui copil, care consideră că este la același nivel cu părinții săi.

Ideea egalității creează iluzii în mintea copiilor, precum că ei au aceleași pârghii ca și părinții lor. Aceasta este o aberație.

Până la vârsta de 21 de ani copilul dvs ar trebui să învețe câteva reguli simple:

1. Nimeni nu îi datorează nimic.

2. Regulile sunt stabilite de cel care plătește.

3. Originalitatea și genialitatea alimentează propriul nostru orgoliu însă, în realitate, aceste calități nu au nici o importanță.

4. Este important ca persoana să poată interacționa cu cei din jur și să-și poată vinde produsele și serviciile sale. Anume acestea sunt abilitățile care contribuie la obținerea libertății noastre psihologice și financiare și la independența față de alte persoane.

5. Încercarea de a comunica pe picior de egalitate cu cei care ne întrețin și ne rezolvă problemele, este o lipsă de respect. Dorește să stabilească propriile reguli, atunci să plătească.

6. Trebuie să aibă propriile sale merite pentru ca ceilalți să-i respecte gusturile și să țină cont de necesitățile sale. Autoritatea nu cade din cer.

7. Dezvoltarea are loc cel mai rapid în condițiile prezentului. Condițiile ideale duc la degradare, nu la dezvoltare. Dacă dorește să se transforme rapid într-un magician al propriei sale realități, trebuie să accepte condițiile jocului așa cum sunt la moment, cu toate limitele și problemele.