Sarah Jessica Parker a vorbit sincer despre îmbătrânire și despre frumusețea sa non-standard, punându-i pe critici la locul lor

Sarah Jessica Parker nu este doar o actriță talentată care continuă să-și construiască o carieră de succes la Hollywood, ci și un model pentru telespectatorii din întreaga lume. Ea arată prin propriul exemplu că o femeie de peste 50 de ani nu este obligată să arate ca una de 30 de ani, că părul cărunt și ridurile sunt lucruri obișnuite. Vedeta nu se teme să afirme că procesul de îmbătrânire nu este un motiv de îngrijorare.

La începutul carierei i s-au adresat adesea întrebări despre aspectul ei neobișnuit. „Întotdeauna m-am considerat un pic ciudată pentru că am văzut femei care arătau ideal” – mărturisește ea.

Potrivit actriței oamenii ar trebui să regândească sensul cuvântului „frumusețe”. În cele din urmă o persoană devine interesantă nu din cauza felului în care arată, ci din cauza a ceea ce are de spus. „Le spun adesea altor femei: „Ești frumoasă”, și nu contează câți ani au – 18 sau 78 de ani.”

Actrița își amintește că odată o persoană înțeleaptă i-a spus că nu ar trebui să caute defecte în ea însăși. Și Sarah ține cont de acest sfat. Vedeta recunoaște că folosește rar cosmetice și există 2 motive pentru asta: „În primul rând pentru că pe platou port machiaj chiar și 16-18 ore pe zi. Pielea mea abia respiră din cauza asta. În al doilea rând, când nu mă machiez, mă simt mai bine.”

Sarah recunoaște că nu folosește nici măcar fond de ten în afara platoului. „Singurul machiaj pe care mi-l pot face este smoky eyes.” – spune ea .

Până acum societatea continuă să le transmită femeilor anumite standarde de frumusețe prin publicitate și mass-media. Sarah Jessica Parker spune cu îndrăzneală că este greșit să te concentrezi doar pe tineret. Actrița vorbește cu înțelepciune despre îmbătrânire: „Într-o zi te vei uita la o fotografie făcută când aveai 27, 34 sau 41 de ani și vei spune: „Doamne, ce tânără eram.”

Potrivit ei, vârsta se face simțită: „Obișnuiam să petrec 2 ore pe platou fără a obosi.” Dar, în același timp, observă că din punct de vedere psihic se simte 100% mai bine. „Având experiență știu deja cum să răspund și să fac față dificultăților sau dezamăgirilor”, spune ea.

Când jurnaliștii au întrebat-o dacă și-ar dori să fie cu 15 ani mai tânără, Sarah le-a răspuns tăios: „După aceea voi începe oricum să îmbătrânesc din nou și peste 15 ani voi fi la vârsta mea. Ce rost ar avea? Nu sunt lipsită de vanitate. Cred că pur și simplu nu-mi pasă prea mult de părerile altora”.

Sarah și-a amintit și de faptul că mulți i-au criticat părul cărunt. În același timp nimeni nu a scris nimic despre celebrul bărbat cărunt care stătea lângă ea. Actrița s-a indignat atunci: „Ce ar trebui să fac – să dispar? Știu cum arăt. Îmbătrânesc. Dar nu am timp să-mi vopsesc părul cărunt la fiecare 2 săptămâni. Am impresia că oamenii sunt mai preocupați decât mine de felul în care arăt. Cred că sunt lucruri mult mai interesante de discutat.”

Vedeta nu se gândește la vârstă și nu o consideră un motiv de îngrijorare. „Nu știu, poate pur și simplu nu vreau să înfrunt adevărul, dar nu văd rostul să încerc să opresc timpul. Desigur, îmi pasă de aspectul meu și vreau să arăt bine atunci când este cazul. Nu prea îmi pasă de ceea ce cred oamenii despre mine. Este mult mai important cum mă simt” – afirmă ea, adăugând că se simte cel mai bine atunci când are vreun proiect interesant sau când își ia copiii de la școală.

Sarah crede că ar fi mult mai bine să ne concentrăm gândurile asupra modului de a ne face viața mai fericită și să nu ne fie frică de îmbătrânire: „Sunt o fire optimistă. Când îmi este greu optimismul îmi oferă rezistența de care am nevoie, iar când mă simt bine mă ajută să fiu creativă și să mă bucur cu adevărat de viață.”