Dacă salivezi în timp ce dormi, ești un om norocos – aflați motivul!

Somnul este un proces esențial pentru corpul nostru. Dacă vrem să avem o viață productivă și activă, trebuie să avem un somn bun în fiecare noapte!

Lipsa somnului de noapte afectează funcțiile creierului într-un mod foarte negativ. Creierul nu are timp să prelucreze informațiile, să elimine toate toxinele acumulate și să structureze amintirile.

În ciuda plăcerii mari și a nevoii imense pe care o avem în ceea ce privește orele de somn, nu vom putea dormi atâta timp cât ne place. Oamenii trebuie să meargă la lucru, să studieze, să comunice cu familia și prietenii.

Cei care nu au dormit suficient și au acumulat oboseală pe parcursul zilei pot simți disconfort în organism, stare proastă, lipsă de energie. Deci, uneori, corpul încearcă să intre într-un nou ciclu de somn și ajungeți să dormiți pe birou sau în autobus.

Faza de somn lent (adânc) și salivarea.

Prima fază este cunoscută ca fiind o mișcare rapidă a ochiului (REM). În timpul acestei faze, corpul intră într-un somn adânc și de aceea, atunci ne odihnim cel mai mult.

În timpul acestei faze, dormim cel mai adânc și ne odihnim cel mai mult, apare de cele mai multe ori salivarea și este un proces extrem de normal. Prin urmare, în faza de somn profund, are loc această salivare.

Conform Dr. Jorge Salinas Abel: „Funcțiile creierului sunt dezactivate pentru odihnă și recuperare. În timpul somnului omul fără a-și da seama salivează și nu mai înghite saliva.”

Prin urmare, atunci când dormi adânc și te odihnești, corpul tău se relaxează complet și acest lucru înseamnă că o să ai și gura deschisă. Nu este nimic negativ, înseamnă că te odihnești bine.

Ce se întâmplă dacă nu salivăm niciodată?

Acest lucru se datorează faptului că somnul nu este profund și nu vă odihniți suficient. Din acest motiv, neuronii tăi nu se recuperează deloc.

Salivatul este un semn bun.

Dacă adormi și salivezi, ajungi să ai o calitate a somnului foarte bună și este foarte pozitiv pentru sănătatea ta.

Să nu vă fie rușine că salivați, pentru că este un proces natural. Trebuie să ne asigurăm că avem o respirație corespunzătoare și că nu suferim de apnee în somn (întreruperea respirației), menționează Dr. Salinas.