Cum să transformi un apartament de 52 de metri pătrați, în stare deplorabilă, într-o cutie de bijuterii

Ne este greu să înțelegem de ce proprietara s-a opus îndelung intenției noastre de a da jos tot putregaiul din apartamentul ei mic (mai ales că acesta a fost recent cumpărat, nu dobândit prin moștenire ca să-i fi amintit de copilărie), ca să pregătim suprafețele și apoi să începem construcția. În opinia noastră nu prea avea de ce se atașa în acest apartament.

Doar după argumentul nostru: „Nu punem plombe pe dinții cariați” ea a acceptat. Dați jos totul!

Este vorba despre un apartament mic (52 м2): curte interioară, conductă de gunoi la bucătărie, centrală pe gaz.

Planul apartamentului:

Doamna locuiește cu fiica sa în vârstă de 16 ani, care este pe cale să-și înceapă viața independentă, așa că a preferat următoarele: o bucătărie-sufragerie spațioasă, un dormitor confortabil cu dressing și camera pentru copii, care se poate transforma, fără costuri suplimentare, în cameră de zi.

Cea mai dificilă sarcină a fost la bucătărie: cum am putea plasa toate lucrurile necesare într-o bucătărie care are mai puțin de 8 metri pătrați oferindu-i, în același timp, un aspect frumos și solemn?

Considerăm că am găsit o soluție destul de inteligentă: în locul fostei toalete am creat un coridor care, cu ajutorul unei uși largi, va crea impresia de spațiu:

Ținând cont de faptul că apartamentul este destul de întunecos, am ales drept culoare predominantă nuanța de alb cald denumită „Munții olimpici“, dar am adăugat și nuanțe dense, suculente ale care ne amintesc de culorile pietrelor prețioase: safir, smarald, rubin și chihlimbar pentru o eleganță aparte:

Am instalat sub televizorul din hol un dulap mic în care am ascuns robinetele și contoarele, iar cazanul a încăput în spatele unei ușițe, deasupra chiuvetei:

Dormitorul este regal, în pofida dimensiunilor sale:

Camera fiicei care se va transforma ulterior în cameră de zi: