Să-ți găsești un iubit, să începi o relație și chiar să te măriți nu e atât de dificil.

Să-ți găsești un iubit, să începi o relație și chiar să te măriți nu e atât de dificil. În schimb multe femei eșuează când vine vorba de a menține o relație. Rata divorțurilor este foarte mare.

Mulți bărbați ajung să-și caute “liniștirea” în altă parte. Din ce cauză?

Sigur că de multe ori femeia nu are nici o vină pentru că relațiile se deteriorează. Dar astăzi vom vorbi despre greșelile pe care le fac majoritatea femeilor la etapa în care relațiile sunt deja puse la punct.

1. Mercantilismul

Dacă îi stabiliți partenerului niște obiective financiare greu de atins din oarecare motive obiective, în scurt timp acest subiect va deveni iritant. Vacanță în Maldive, o mașină nouă, o bijuterie scumpă? La un moment dat bărbatul va ajunge la concluzia că astea sunt unicele valori care vă interesează. În general o femeie inteligentă știe să sugereze subtil că are nevoie de ceva și știe să aștepte momentul potrivit.

Poate simțiți că sunteți în postura de a cere de toate, iar planurile sale prevăd altceva, atunci ambii încep să se dezamăgească, iar despărțirea devine din ce în ce mai aproape.

2. Spațiul personal

La începutul unei relații este foarte plăcută senzația că nu puteți unul fără de altul și vă implicați în tot ce ține de viața celuilalt. Totuși dacă acest fenomen este îndelungat, la un moment dat el începe să provoace deranj, chiar dacă vă iubiți în continuare la nebunie. Fiți mai modești în public, nu-i cereți declarații de dragoste la fiecare juma’ de oră… Aceste lucruri încep să irite nu pentru că a trecut iubirea, ci pentru că îndrăgostirea s-a transformat în iubire.

Dacă vreți să fiți alături de ele la tot pasul, la un moment dat el va începe să vă evite pentru a putea trage o gură de aer.

3. Infantilismul casnic

Perioada îndrăgostirii este foarte scurtă, iar când aceasta se sfârșește, cei doi încep să vadă neajunsurile unul altuia. Chiar și lucrurile care înainte îți păreau drăguțe, îți pot crea deja o impresie neplăcută. În special este vorba de faptul că femeile sunt neîndemânatice în chestiuni gospodărești. La un moment dat bărbatul se poate enerva pentru că femeia nu știe cum să apuce corect tigaia. Dacă nu știi – învață, dacă nu vrei – poate e cazul să revizuiești propria atitudine față de viața de familie?

De aceea se recomandă să nu vă manifestați stângăcia chiar dacă relația este destul de îndelungată și sigură.

4. Copiii

Sigur că nu e vorba de copii înșiși, ci de neîncrederea în capacitatea bărbatului de a fi un tată bun. Multe femei consideră că doar ele știu cum să comunice corect cu copilul și cum să-l educe, iar bărbatul trebuie doar să execute ordinele. Dacă sunteți o astfel de femeie, avem vești proaste pentru dvs.

Dacă vreți ca bărbatul dvs. să devină un tată bun, oferiți-i posibilitatea asta! Și acceptați ideea că nu sunteți o mamă perfectă, pentru că ele pur și simplu nu există. În caz contrar creați tensiuni inutile în familie.

5. Sexul și pedeapsa

Aceasta e o greșeală foarte răspândită: el a făcut o gafă, deci nu mă culc cu el. Pentru un bărbat această atitudine reprezintă un atac la demnitatea sa. Sigur că nici după prima, nici după a doua întâmplare el nu va căuta aventuri cu alte femei.

Dar dacă pentru dvs. această “pedeapsă” e o măsură sistematică, bărbatul va începe să se întrebe dacă chiar aveți nevoie de el, dacă îl iubiți sau nu și va ajunge la concluzia că el nu valorează nimic pentru dvs.

Mai departe știți ce urmează.

6. “El trebuie…”

Femeile de multe ori îl tratează pe bărbat ca pe un “datornic”. El trebuie să mă iubească, trebuie să cedeze, să mă răsfețe cu cadouri, să îmi rabde capriciile etc. Unele femei văd anume astfel relația cu bărbatul, în timp ce bărbații au o cu totul altă viziune.

Bărbatul așteaptă relații reciproce, el nu acceptă situația în care femeia în mod sistematic îi ignoră necesitățile și se pune pe sine în prim plan.

7. “El se va schimba”

“Iar dacă nu se va schimba, îl voi schimba eu” – asta e poate cea mai mare greșeală a femeilor. Să schimbi un om matur e aproape imposibil. Voi ambii vă veți schimba, dar asta se referă doar la lucrurile pe care le veți accepta de bună voie. De aceea problema trebuie formulată în felul următor: sau îl accepți așa cum este, sau nu îl accepți deloc.

Dar multe femei încearcă din răsputeri să îl facă pe bărbat “mai bun”. Aceasta e o strategie foarte proastă, care nu i-ar plăcea nici unui bărbat demn.

Străduiți-vă să nu deteriorați relația cu bărbatul iubit prin aceste greșeli răspândite printre femei.