Să reușim până la sosirea iernii: 7 lucruri care vor ajuta să economisiți banii cu utilitățile

În acest articol vă propunem să aflați cum să mențineți căldura în locuință și, în același timp, să reduceți costurile pentru încălzire.

1. Panouri reflectorizante pentru izolarea caloriferelor.

Aceste panouri vor ajuta să economisiți căldură în casă. Le puteți cumpăra sau face singuri. Pentru acest lucru veți avea nevoie de panouri și de adeziv. Asta e tot. Acoperiți pereții din spatele caloriferelor și veți economisi astfel de 3 ori mai multă energie termică.

2. Peliculă pe geamuri.

N-ai auzit niciodată de pelicula specială care acoperă sticla și reduce pierderile de căldură? Este foarte utilă: reduce pierderile de căldură, previne formarea gheții în timpul iernii și vă protejează locuința de razele ultraviolete dăunătoare.

3. Izolați ușa de la intrare.

Pentru a face acest lucru este mai bine, totuși, să vă adresați specialiștilor deoarece ați putea face mai rău.

4. Izolați balconul.

Dacă locuiți într-un apartament cu balcon, atunci cu siguranță ați observat câtă energie se pierde. Pentru a evita acest lucru se recomandă să izolați balconul. Astfel veți reuși nu doar să economisiți căldură, dar și să asigurați o bună izolare fonică.

5. Izolarea termică a locuinței.

Această procedură, din păcate, este destul de costisitoare. Dar metoda funcționează și va face să vă puteți bucura de locuința călduroasă încă mulți ani. Rezultatul va depăși toate așteptările dvs. S-ar putea să aveți nevoie și de ajutorul vecinilor, deoarece este o sarcină destul de dificilă.

6. Regulator de căldură la calorifer.

Acesta este foarte util! Instalându-l, veți putea controla singuri nivelul de căldură din apartament.

7. Contorul individual.

Acest dispozitiv nu este chiar atât de scump, dar fără el soluțiile enumerate anterior vor fi în zadar. Va fi cald în apartament, dar nu veți reuși să economisiți bani.

Încercați să țineți cont de sfaturile noastre înainte de începerea sezonului de încălzire. Nu veți regreta!