Să învățăm a parca mașina astfel încât soțul să rămână foarte uimit! Regulile parcării paralele în oraș.

Femeile vă vor invidia, iar bărbații vă vor admira!

Pe lângă multele cunoștințe teoretice și îndemânări practice, pentru a vă putea considera un șofer bun trebuie neapărat să știți cum se face o parcare paralelă.

Puteți avea cea mai scumpă mașină și să cunoașteți toate regulile, dar nu vă veți putea descurca prea bine fără a ști cum se face acest tip de parcare, deoarece va trebui sa renunti la un loc bun de parcare, pentru că nu vă iese manevra dată.

În continuare vă vom oferi câteva sfaturi utile pentru a putea parca cu succes!

Parcarea paralelă.

Nu este într-atât de dificil să parcați cu fața: este suficient să țineți cont de distanța până la obstacol și să vă opriți la timp. Însă parcarea cu spatele este un pic mai dificilă, dar imediat ce o veți învăța, vă veți simți mult mai sigur.

Parcarea paralelă: instrucțiuni pas cu pas.

În orașele mari șoferii sunt nevoiți să parcheze mașinile una după alta, deoarece nu există locuri special amenajate pentru parcare. Să vedem cu se face acest lucru:

Găsirea locului de parcare.

Alegeți un loc de parcare și încercați să analizați dacă mașina încape în spațiul respectiv. Luați aminte: pentru aceasta trebuie să aveți suficient loc ca să nu atingeți celelalte mașini.

Și este foarte important să nu vă stresați când vă claxonează cineva din spate, sarcina Dumneavoastră este să parcați cu succes.

Aliniere.

Pentru efectuarea parcării laterale pe partea dreaptă a drumui, după găsirea locului liber trebuie întâi să depășiți mașina după care doriți să parcați, parale cu aceasta. Apoi semnalizați dreapta, introduceți schimbătorul de viteze în mers înapoi.

Rulare.

Cu asigurare rulați cu viteză redusă, până ajungeți să puteți vedea stopul portbagajului mașinii după care doriți să parcați. După aceasta luați volan maxim dreapta și rulați cu viteză redusă spre locul de parcare. Când mașina ajunge la aproximativ 45 de grade (față de mașina în spatele căreia doriți să parcați) redresați direcția mașinii luând volan stânga până când roțile sunt drepte, continuați rularea mașinii până când partea din față a mașinii ajunge în dreptul stopului mașinii după care doriți să parcați.

Centrare.

Ultima etapă se va desfășura fără probleme dacă le-ați realizat corect pe precedentele. Luați volan maxim stânga pentru a introduce mașina complet în locul de parcare. Când mașina este paralelă cu bordura redresați direcția și rulați înainte/înapoi pentru a centra mașina în locul respectiv.

Înainte de a opri motorul, mutați-l în poziția neutră și acționați frâna de mână. Felicitări, ați parcat perfect!

Nu vă descurajați, abilitățile vin odată cu experiența!

Sperăm că articolul nostru vă va fi de ajutor!

error: Content is protected !!