Să-i respectăm, să-i protejăm și să-i iubim! O poveste plină de înțelepciune!

Mai devreme sau mai târziu părinții vor avea nevoie de ajutorul dvs. Și atunci va trebui să faceți o alegere: să-i ajutați personal sau să încredințați această sarcină altor persoane. Desigur a doua opțiune este mult mai simplă. Dar sunteți oare pregătit să vă despărțiți de persoanele apropiate, care în copilărie v-au dăruit multă iubire și grijă?

”Un bărbat și-a adus tatăl bătrân într-un restaurant select pentru a-l servi cu o cină delicioasă. Tatăl era foarte bătrân și lipsit de puteri. Când mânca, bucăți de mâncare îi cădeau pe cămașă și pe pantaloni. Oamenii din sală se întorceau sau îl priveau cu dezgust, dar fiul își păstra calmul.

Când cina s-a terminat, fiul și-a ajutat tatăl să se ridice și l-a condus spre toaletă. Acolo i-a curățat cămașa și pantalonii, l-a spălat, cu multă dragoste i-a pieptănat părul cărunt și l-a ajutat să-și pună ochelarii.

Când s-au întors în sala restaurantului au fost întâmpinați de o liniște totală.

Singurul lucru pe care puteau să-l audă erau șoaptele indignate despre cum  poți să te comporți așa într-un loc public, împrăștiind mâncarea pe jos și lipsindu-i pe alții de pofta de mâncare. Fiul a chemat chelnerul, a cerul nota de plată și a achitat-o. Atunci când părăseau sala restaurantului un bărbat în vârstă s-a ridicat de la o masă și a exclamat:

– Se pare că ați lăsat ceva!

Fiul a privit în jur, și-a verificat buzunarele și a spus:

– Nu, nu am lăsat nimic.

Atunci bărbatul din nou a exclamat cu voce tare:

– Ați lăsat ceva pentru toată lumea din această sală! Ați lăsat o lecție fiecărui fiu și fiecărei fiice și speranță pentru fiecare părinte!

Oamenii din sală deodată au tăcut. Cu toții s-au simțit rușinați pentru faptul că au judecat acești oameni – tată și fiu.

Deoarece, una dintre cele mai mari onori pe care soarta poate să ni le ofere – este grija de părinții noștri vârstnici – acei oameni care ne-au oferit timpul, sănătatea și banii lor. Ei întotdeauna vor merita respectul nostru.”

Nu uitați să distribuiți acest articol!