Rochii în stil boho: rafinamentul și senzualitatea unei ținute ușoare

Rochiile în stil boho sunt un exemplu elocvent care arată că unele piese vestimentare aparent incompatibile pot alcătui la un loc un ansamblu extraordinar. Acest stil are o mulțime de forme și expresii, fiind auto-suficient și atractiv. El a apărut în sec. XIX și a devenit foarte popular printre persoanele neordinare cu înclinații artistice.

Trăsături distinctive ale stilului boho

Stilul boho este destul de complex și multilateral dezvoltat. Aici nu există forme și linii simple, banale. În boho se pune accent pe expresivitatea siluetelor, formate în mai multe straturi de țesătură.

Sigur că boho nu e un stil pentru evenimente oficiale, căci hainele au elemente decorative, cute, volane.

O trăsătură specifică a stilului boho e că hainele sunt fabricate exclusiv din materiale naturale: mătase, in, velvet, lână.

Boho este o alegere excelentă pentru femeile care preferă fuste și rochii maxi. E suficient să adăugați o cămașă, bluză sau cardigan ca să obțineți o ținută boho ideală. Simplitatea, gingășia și feminitatea sunt astfel exprimate în cea mai fidelă formă.

Rochii de vară în stil boho

Vara călduroasă practic ne impune să umblăm în haine naturale. Boho este o alegere ideală în acest sens, căci asigură eleganța și confortul pe care le căutăm atât de mult.

Hainele din in sunt excelente pentru sezonul cald. Ele nu provoacă nici un disconfort și pot fi purtate chiar și în zilele caniculare. Micul dezavantaj al acestora e că se șifonează rapid, de aceea multe femei optează pentru stofă de in cu un mic adaos de materiale sintetice.

Rochii pentru viața cotidiană

Unele femei consideră că piesele vestimentare monotone sunt prea plictisitoare. În cadrul stilului boho situația e radical diferită, căci hainele monotone sunt îmbogățite prin accente și accesorii originale.

Rochii de mireasă

În ceea ce privește rochiile de mireasă stilul boho devine din ce în ce mai popular. De regulă astfel de rochii nu au corset și sunt decorate cu tot felul de jabouri, bibelouri etc.

Spre deosebire de rochiile obișnuite, cele în stil boho sunt fabricate din țesături naturale și asigură un confort maxim pe tot parcursul nunții.

Mireasa n-ar trebui să uite de accesorii care să îi îmbogățească ținuta: brățară, cercei, floare în păr etc.

Haine plus size

Stilul boho este foarte îndrăgit de femeile cu forme voluptoase. Motivele sunt evidente: modelele ușoare și lipsite de formă strictă sunt excelente pentru a ascunde micile imperfecțiuni ale figurii și a scoate în evidență atuurile.

O soluție perfectă pentru doamnele plinuțe ar fi modelele cloșate cu talie înaltă. În acest fel accentul se deplasează în parte de sus, iar figura devine mai echilibrată.

Rochii pentru doamne trecute de 50 de ani

Femeile din această categorie de vârstă de multe ori nu-și dau seama cum să se îmbrace frumos și elegant, fără a imita ridicol femeile tinere. Stilul boho este o adevărată comoară pentru astfel de cazuri, iar designerii acordă o atenție specială femeilor trecute de prima tinerețe.

În stilul boho accesoriile au un rol important. Bijuteriile din pietre naturale, poșetele gingașe, eșarfele elegante vă vor ajuta să completați o ținută perfectă.

Rochii de seară

Evenimentele speciale sunt o ocazie superbă pentru femeie să-și manifeste din plin feminitatea. Rochiile în stil boho sunt o alegere perfectă dacă vă doriți o ținută nouă și originală.

Designerii reușesc să creeze modele superbe de rochii de seară, care să aibă un aspect elegant, simplu și scump deopotrivă.

Accesorii

Pentru o armonie deplină ținuta boho trebuie completată cu accesorii. De altfel aceasta e o ocazie excelentă de a opta pentru accesorii masive, căci ele nu vor arăta nicidecum grosolan.

Totodată stilul boho permite utilizarea unor accesorii făcute manual, iar aceasta e o ocazie excelentă să vă scoateți în evidență creativitatea și personalitatea.

Recomandările specialiștilor

Boho este stilul femeilor cu caracter, care nu se tem să fie în centrul atenției, iar marele său avantaj e că poate fi urmat cu fidelitate pe tot parcursul anului, indiferent de vreme.

Aspectul romantic și elegant al hainelor în stil boho permite crearea unei garderobe universale. Evenimentele oficiale sunt unicul lucru care restricționează utilizarea stilului boho, în rest aveți toată libertatea de a-l folosi.

Rochie în stil boho făcută acasă

De altfel nu e neapărat să procurați rochii în stil boho din magazine, căci ele pot fi confecționate și acasă chiar dacă nu aveți experiență în domeniu.

Pentru a crea o astfel de rochie-minune veți avea nevoie de o cămașă bărbătească ușoară, naturală. Folosiți foarfecele pentru a adapta lungimea mânecilor și zona decolteului în funcție de figura și preferințele dvs. Lungimea cămășii probabil va fi insuficientă, deci va trebui să adăugați un jupon. Ulterior puteți adăuga dantelă și alte elemente decorative și accesorii.

Rochia în stil boho va aduce o notă de prospețime și originalitate în garderoba dvs. și cu siguranță va deveni una din hainele dvs. preferate.

Iată și o instrucțiune video pentru confecționarea rochiilor boho în condiții casnice.