Rochii elegante, perfecte pentru femeile trecute de vârsta de 40 de ani.

La orice vârstă, o femeie vrea să fie frumoasă și elegantă. La vârsta de 40 de ani, femeia are toate atuurile necesare pentru a străluci − are viața aranjată, un venit stabil, și un stil bine definit.

Rochia potrivită va fi mereu elementul care vă garantează un aspect rafinat și elegant, va ascunde imperfecțiunile siluetei și va sublinia atuurile pe care le are fiecare femeie.

La ce ar trebui să atrageți atenția atunci când alegeți o rochie?

Culoarea rochiilor

Rochiile monocrome cu croială simplă din material de înaltă calitate sunt modelele potrivite pentru femeile trecute de 40 de ani.

O astfel de rochie va fi scoasă în evidență fie cu o coafură spectaculoasă, un machiaj expresiv sau accesorii atrăgătoare.

În ceea ce privește paleta de culori, după 40 trebuie să fiți foarte atentă atunci când alegeți haine în culori deschise (de exemplu, galben, verde sau roșu intens). Optați pentru nuanțe mai calme și mai silențioase (roz pudrat, bej). Aceste nuanțe sunt elegante și nobile.

Dar puteți opta și pentru nuanțe întunecate. Aceste culori vă conferă un aspect sobru potrivit vârstei. Nu uitați să le accesorizați pentru a conferi un aspect proaspăt.

Rochii cu mâneci

De cele mai multe ori, odată cu vârsta, mâinile femeilor nu arată atât așa cum își doresc. Rochiile cu mâneci sunt potrivite pentru a ascunde unele imperfecțiuni ale brațelor. Alegeți să purtați rochii cu mâneci lungi, scurte sau ¾, depinde de preferințele personale și modelul ales.

Lungimea

După 40 de ani lungimea ideală este până la genunchi și rochiile lungi. Asta înseamnă că variantele de rochii de lungime midi nu trebuie să lipsească din șifonierul femeilor.

Modelul rochiilor:

1. Rochia-sacou

Rochia sacou este extrem de feminină. De obicei, este confecționată din material tare și de înaltă calitate ca să păstreze forma.

În perioada rece, astfel de rochii arata bine cu colanți în culoarea negru mat și pantofi cu toc stabil. Și dacă modelul este scurt, atunci îl puteți purta cu pantaloni skinny.

Această ținută este potrivită pentru femeile cu picioare subțiri.

2. Rochia cămașă

Perfectă pentru orice perioadă a anului. Croiala liberă, centură care va evidenția talia va conferi feminitate.

3. Rochia parte peste parte

Este considerat nul dintre cele mai feminine și romantice modele de rochii.

Decolteul în formă de V va accentua gâtul, iar centură va scoate în evidență talia și silueta de clepsidră.

Imprimeurile florale sunt potrivite pentru modelul de rochie parte peste parte.

4. Rochia dreaptă

Este un model clasic, perfect pentru femeile de afaceri.

Pentru a ascunde micile defecte ale siluetei, alegeți modelele din materiale tari care păstrează forma rochiei. Optați pentru rochiile din tweed.

Purtați acest model de rochie cu o pereche de pantofi stiletto sau botine cu toc subțire.

5. Rochia în formă de A

Conferă feminitate, accentuează talia și va ascunde burtica. În plus, femeia acest model de rochie vă subțiază vizual picioarele.

6. Rochia din două piese

Și în cele din urmă, vă atragem atenția asupra unei astfel de opțiuni interesante ca rochia din două piese.

Datorită faptului că partea de sus este mai largă și partea de jos mai strâmtă, ascunde defectele, va echilibra partea de sus și de jos, va lungi vizual picioarele.

Și, desigur, atunci când alegeți orice model rochie, nu uitați de pantofi care inevitabil atrag atenția. Chiar și cea mai elegantă și spectaculoasă rochie devine banală dacă este purtată cu o pereche nepotrivită de pantofi.