Rochii de vară pentru femeile ce au atins 40-50 ani: 20 de ținute impresionante

Suntem deja oficial în sezonul cald, ceea ce înseamnă că garderoba noastră de vară trebuie să fie complet echipată. Echipa noastră vă prezintă câteva idei care să inspire femeile de 40-50 de ani la alegerea unei ținute elegante în zilele călduroase.

Modele de rochii de vară pentru femei de 40-50 de ani

În timpul verii femeile trecute de 40 își pot permite liber să-și descopere picioarele fără a arăta vulgar. În general lungimea acceptabilă pentru o rochie de vară variază de la genunchi până la variante lungi până la glezne, iar gama de modele arată în felul următor:

  • rochii husă de croială relativ liberă
  • rochii cămașă
  • rochii cu decolteu mediu
  • rochii trapezate
  • tunici de lungime medie sau până la genunchi
  • rochii de croială dreaptă de orice lungime
  • rochii cu accent pe talie
  • rochii cu ușoare elemente asimetrice
  • rochii libere cu mâneci lungi

Decolteul potrivit pentru această vârstă ar fi de tip american, rotund sau în V, dar nu foarte adânc. În situații lipsite de formalității puteți purta rochii cu bretele late sau tunici cu umerii descoperiți.

În ceea ce privește materialele, vara sunt actuale stofele ușoare, care permit pielii să respire: șifon, mătase, bumbac sau in. Pentru rochiile de croială liberă se pot alege și materiale sintetice. Iar într-o zi răcoroasă puteți apela la o rochie minimalistă de lungime midi din piele întoarsă.

Seturi vestimentare pentru vară

Pentru zilele de serviciu puteți opta pentru rochii drepte, fie de tip husă sau cămașă. Vara sunt actuale atât nuanțele neutre, cât și cele pronunțate. Important e ca însăși rochia să fie de o singură culoare.

Ținuta ar putea fi completată cu accesorii clasice: pantofi, gentuțe nu prea mari cu forme geometrice exacte, ochelari de soare etc.

Pentru rutina cotidiană vă puteți permite ceva mult mai divers. Alegeți rochii ușoare din șifon, modele în dungi sau ornamentate cu flori sau figuri abstracte etc. Cu cât mai pronunțat este ornamentul, cu atât el trebuie să ocupe o suprafață mai mică. Respectiv modelele în dungi trebuie să fie strict în două culori.

Nu evitați rochiile lungi. Lumina puternică de vară le face să arate foarte elegant și frumos.

Rochiile de vară se combină perfect cu o încălțăminte ușoară (cu toc sau fără): balerini, pantofi barcă, sandale, slipperi ș.a. Gentuțele de vară ar trebui să fie din piele moale sau din piele întoarsă. Colierele și brățările vor fi și ele un accesoriu perfect pentru ținuta dvs. În zilele însorite ar arăta foarte elegant o pălărie sau o eșarfă semi-transparentă.

Pentru zilele de odihnă la mare o doamnă trecută de 40 de ani poate purta o rochie-tricou, rochie în dungi sau o tunică ușor ornamentată. Aceste modele sunt potrivite atât pentru plimbări pe malul mării, cât și pentru cafenelele din hotel sau de pe litoral.

Pentru evenimentele de seară găsiți loc în garderobă pentru modele elegante de tip husă sau clasice până la glezne, făcute din șifon sau mătase. Rochia de seară poate fi monotonă, având o culoare originală, sau poate avea ornamente florale gingașe.

O gentuță de tip clutch și încălțămintea pe toc vor completa ideal această ținută. Într-o seară răcoroasă puteți îmbrăca deasupra un cardigan cu nuanțe albastre, care va fi potrivit practic pentru orice evenimente și întâlniri.

În timpul verii orice femeie își poate permite o garderobă ceva mai diversă și mai interesantă decât în celelalte anotimpuri. Culorile pot fi mai intense, stofele mai ușoare, iar dispoziția mai bună!

Îmbrăcați o rochie elegantă și savurați din plin acest anotimp minunat! Ce recomandări ați mai avea pentru cititoarele noastre? Lăsați-le în comentarii!