Rochii de seară pentru doamnele cu forme: modele și stiluri diverse

Orice femeie vrea să se simtă ca o adevărată regină. Dar, după cum se știe, nu suntem toate la fel de suple.

De aceea ne-am gândit să venim cu unele idei și sfaturi utile care vă vor ajuta să vă găsiți, cu ușurință, rochia de seară perfectă.

Tipuri de siluetă. 

Există 5 tipuri de siluetă, fiecare având propriile sale avantaje și dezavantaje.

1. 

2.

3.

— „Măr”: aceste doamne sunt mai plinuțe în zona bustului și a taliei, în timp ce picioarele rămân subțiri. Optați pentru rochiile midi, care vă vor scoate picioarele în evidență și, în mod obligatoriu, pantofii cu toc. Alegeți modelele fără decolteu și cu puțin decor în partea superioară.

4.

5. 

— „Pară”: aceste doamne au umerii înguști și talia subțire, dar șoldurile și picioarele sunt destul de mari. În acest caz este bine să vă puneți în evidență umerii, talia subțire și mâinile fine. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul mânecilor scurte, a unui decolteu în formă de V și a diferitor elemente care vă vor accentua talia. Alegeți rochii midi cu croiala în A care vă vor ajuta să ascundeți șoldurile. În același timp este mai bine să evitați modele din organza și sifon.

6.

7. 

— „Clepsidră”: lățimea umerilor este egală cu cea a șoldurilor, în timp ce talia este cu circa 30% mai îngustă. Acest tip de formă vă permite să purtați aproape orice model, dar este mai bine să acordați preferință modelelor care accentuează talia și subțiază silueta.

— „Dreptunghi”: această siluetă se caracterizează prin umeri, bust, talie, șolduri de aceeași dimensiune. Este important să alegeți modelele care să vă accentueze talia,  din stofe fine: satin, mătase, bumbac subțire.

8.

9. 

„Triunghi inversat”: aceste doamne au zona umerilor și a bustului mai lată decât partea inferioară a corpului, șoldurile fiind înguste și picioarele subțiri. Se recomandă să alegeți rochii de seară cu volane, cu fuste largi și în mai multe straturi.

10.

11.

12. 

Cum să alegeți modelul perfect.

— Evitați decorul în exces: mărgele, pietre, paiete. Acestea vor face ca rochia să pară masivă și fără formă.

— Evitați rochiile mulate, dar luați aminte: nu se recomandă nici modelele supradimensionate.

13.

14.

15.

16. 

17.

— Modelele asimetrice și complexe vor atrage atenția asupra formelor voluptuoase.

— Dacă aveți brațele mai plinuțe, este mai bine să evitați rochiile fără mâneci.

— Doamnelor cu umerii lați li se recomandă modelele cu decolteu în forma literei V.

18.

19.

20. 

Modele care subțiază silueta. 

Dacă veți determina ce tip de siluetă aveți și care sunt culorile care vi se potrivesc, veți găsi cu ușurință rochia potrivită.

21. 

22.

23.

24.

Rochii de seară A-Line. 

Aceste rochii li se potrivesc doamnelor care au silueta în formă de pară. Dacă doriți să vă puneți în evidență talia, alegeți o curea frumoasă.

25. 

26.

Rochia „bandaj”.

Puteți încerca și aceste modele, dar să fie de culori întunecate: albastru închis, maro, burgund. Nu uitați de pelerină sau bolero, care vă vor ascunde brațele plinuțe, dar totodată vă vor încălzi în serile răcoroase.

27.

Rochiile retro. 

Aceste rochii sunt perfecte pentru o seară de gală sau o petrecere tematică.

28.

28.

Și stilul anilor 50 este perfect, deoarece aceste modele vă vor permite să ascundeți unele mici imperfecțiuni.

Nu vă temeți de imprimeuri și culorile aprinse, dar nu uitați că printurile nu ar trebui să fie prea mari.

29.

30.

Rochia de seară drapată.

Aceste modele sunt considerate drept semi-festive, sunt o opțiune excelentă pentru un eveniment unde trebuie să arătați discret și elegant în același timp.

32.

33.

Fiecare femeie este frumoasă în felul ei. Scoateți în evidență cele mai frumoase părți ale corpului și uitați de micile imperfecțiuni!