“Rețineți că de multe ori nu aveți nevoie de ceea ce vă doriți atât de mult”

1. Durerea este o parte componentă a creșterii

Uneori viața închide ușile în fața noastră pentru a ne da de înțeles că e timpul să ne mișcăm. Și asta e bine, căci noi de multe ori nu ne mișcăm dacă nu ne impun circumstanțele.

Când treceți printr-o perioadă dificilă, amintiți-vă că nici o durere nu este lipsită de sens. Treceți peste problemele vieții, dar niciodată nu uitați lecțiile pe care vi le oferă acestea.

Să lupți nu înseamnă să fii înfrânt, căci orice victorie mare necesită o luptă eroică. Răbdarea și sârguința poate face minuni, succesele importante niciodată nu vin peste noapte. Nu uitați că există două feluri de durere: una care te rănește și alta care te schimbă.

2. Toate sunt trecătoare

Mereu când vedeți că plouă, sunteți siguri că ploaia se va sfârși, nu-i așa? La fel și rana care vă provoacă durere se va cicatriza, la fel și întunericul se va transforma în lumină, căci după noapte mereu vin zorii. Nimic nu este veșnic în această viață. Dacă în această clipă totul este bine, savurați-o, căci și bucuriile sunt trecătoare.

De fapt aceste schimbări permanente nu sunt altceva decât un șir de ocazii pentru noi să devenim mai buni și să ne îndreptăm viața. Practic în orice secundă noi primim o nouă șansă, să nu o ratăm!

3. Îngrijorarea și vaietele nu schimbă nimic

Cei care se vaietă cel mai mult, reușesc cel mai puțin. În orice situație e mai bine să încerci să faci ceva și să suferi eșec decât să nu faci nimic și să aștepți să vină succesul.

Nimic nu e sfârșit dacă suferi un eșec, în schimb totul se sfârșește atunci când nu mai faci nimic altceva decât să te vaiți.

Dacă crezi în ceva, continuă să lupți și ține minte că adevărata fericire vine abia atunci când încetezi să te plângi pentru problemele pe care le ai și ești mulțumit pentru problemele pe care nu le ai.

4. Cicatricile sunt un simbol al puterii

Să nu vă fie frică de cicatricile pe care vi le-a lăsat viața. Cicatricea arată că durerea a plecat și rana s-a vindecat. Asta înseamnă că ați învins durerea, ați învățat lecția și ați mers înainte. De fapt cicatricea este un tatuaj al triumfului, un semn de forță sufletească.

5. Orice luptă este un pas înainte

Nu contează dacă învingi sau pierzi, orice luptă este o experiența unică și o lecție de învățat. De fapt adevărata înfrângere este să lași mâinile în jos și să nu mai vrei să lupți.

6. Reacția negativă a altor oameni nu este problema dvs.

Fiți încrezători chiar și atunci când tot ce vă înconjoară este răutatea. Zâmbiți când alții încearcă să vă învingă. Fiți voi înșivă chiar și atunci când alții vă vorbesc de rău, nu vă schimbați din cauza bârfelor. Nu luați aproape de inimă ceea ce se petrece în jur, chiar dacă asta pare să vă vizeze în cel mai direct mod.

7. Ceea ce trebuie să se întâmple se va întâmpla

Veți deveni mai puternici atunci când veți înceta să vă plângeți și să vă văitați și veți începe să zâmbiți și să prețuiți ceea ce aveți. În orice luptă și în orice înfrângere este și o binecuvântare, dar trebuie să ai inimă și minte deschisă pentru a o putea vedea. La un moment dat trebuie să încetezi să forțezi situația și să o lași să decurgă în mod firesc.

8. Pur și simplu continuați mișcarea

Nu vă temeți de dezamăgire, nu vă temeți să iubiți din nou. Nu lăsați fisurile de pe inima dvs. să se transforme în cicatrici. Forța dvs. sufletească va crește pe zi ce trece, căci curajul este extraordinar. Găsiți în inima dvs. ceea ce îi face pe alții să zâmbească.