Ajutorul tău în vara aceasta: 5 soluții împotriva bolilor și dăunătorilor ce afectează castraveții

1. După apariția a 3-4 frunzulițe, stropiți castraveții cu următoarea soluție: turnați într-o găleată cu apă 30 de picături de iod, 20 g săpun și 1 litru de lapte. Pulverizarea cu această compoziție poate fi efectuată la fiecare 10 zile.

2. Puneți seara o pâine într-o găleată cu apă iar dimineața fărâmițați pâinea, adăugați apoi un flacon mic de iod, se diluează 1 litru de soluție într-o găleată cu apă și se stropesc castraveții. Lichidul rămas poate fi depozitat într-un loc răcoros. Stropiți plantele cu această soluție la fiecare 2 săptămâni și veți avea castraveți până toamna târziu.

3. Amestecați într-o găleată 2 litri de zer cu 150 g de zahăr. Stropiți cu această soluție castraveții și ardeii și veți obține astfel o roadă bogată.

4. Umpleți un borcan de 700 de grame cu coji de ceapă și puneți-le într-o găleată cu 10 litri de apă. Fierbeți apa împreună cu cojile, luați găleata de pe foc, acoperiți-o și lăsați la infuzat circa 12-14 ore. Strecurați apa, presați bine cojile ca să iasă din ele lichidul. Diluați cu apă: 1:4. Stropiți castraveții și apoi udați bine pământul cu această soluție.

5. Stropiți castraveții cu soluție de zer: 1 litru de zer la 5 litri de apă.

6. Fiți atenți când udați castraveții: s-ar putea întâmpla să nu aibă suficientă apă ori aceasta să fie prea rece.