Rețeta vopselei scandinave, din ingrediente naturale, care rezistă o lungă perioadă de timp fără împrospătare

Dacă sunteți proprietarul unei case trebuie să aveți mereu grijă nu doar de interiorul case, ci și de exteriorul ei. Persoanele care preferă materialele naturale, cum ar fi, de exemplu, lemnul trebuie să aibă grijă să-l vopsească la timp. Aceste lucrări necesită cheltuieli constante, dar să știți că puteți economisi fără a pierde din calitate. Puteți să vă pregătiți-vă singuri vopseaua din câteva ingrediente naturale!

Rețeta vopselei scandinave

Pentru aceasta veți avea nevoie de:

— 720 de grame de făină (poate fi și de secară (cea mai ieftină));

— 360 grame de sare;

— 9 litri de apă curată;

— 1560 grame de pigment uscat pe bază de var;

— 1560 de grame de sulfat de fier.

Străduiți-vă să nu schimbați proporția, am testat și alte proporții și aceasta este cea mai bună.

1. Pregătiți pasta într-un vas emailat. Dizolvați făina în șase litri de apă rece și apoi adăugați 3 litri de apă clocotită. Strecurați amestecul și apoi puneți-l pe aragaz.

2. Adăugați atent celelalte ingrediente, amestecând continuu. Luați vasul de pe foc și acoperiți-l cu o haină veche, nu trebuie să se răcească complet. Puteți să-l puneți la baia de aburi.

3. Se recomandă să utilizați vopseaua cât mai curând posibil, dar dacă nu este posibil puneți-o canistră sau în sticle de plastic.

4. Acest produs natural se poate utiliza doar pentru vopsirea lemnului neprelucrat anterior. Spre deosebire de vopseaua pe bază de ulei, aceasta nu necesită o reînnoire frecventă și este capabil să protejeze lemnul timp de zeci de ani.

Vă puteți vopsi, cu această vopsea, casa, gardul, și de acum încolo nu va mai trebui să cheltuiți o avere pentru a face acest lucru!