Respectați-vă părinții indiferent de vârsta pe care o au! O poveste emoționantă.

Un bărbat în vârstă de 80 de ani, stătea pe canapea în casă alături de fiul sau de 45 de ani. La un moment dat, o cioară s-a așezat pe geam.

Tatăl și-a întrebat fiul: „Ce este aceasta?” Fiul i-a răspuns: „Este o cioară.”

Câteva minute mai târziu, tatăl a întrebat a doua oară: „Ce este aceasta?” Fiul i-a răspuns: „Tată, tocmai ți-am spus, este o cioară”.

După încă puțin timp, tatăl a întrebat a treia oara: „Ce este aceasta?” Fiul devenise iritat și se putea citi asta în vocea sa: „Tată, este o cioară, o cioară!”

Putin mai târziu, tatăl a întrebat pentru a patra oară: „Ce este aceasta?” De data aceasta, fiul a început să strige la tatăl său: „De ce mă tot întrebi asta, ți-am spus deja de multe ori că este o cioară. Chiar nu poți înțelege?”

Câteva momente mai târziu, tatăl a mers în camera sa și s-a întors cu un jurnal vechi, zdrențuit, pe care îl păstra de când se născuse fiul său.

L-a deschis și l-a rugat pe băiat să citească o pagină. Fiul citește următoarele cuvinte:

„Astăzi, fiul meu cel mic de trei ani stătea cu mine pe canapea. Dintr-odată o cioară s-a așezat pe fereastră. Fiul meu m-a întrebat de 23 de ori ce este, așa ca i-am răspuns de 23 de ori că este o cioară. L-am îmbrățișat cu iubire și m-am bucurat de curiozitatea lui. Nu m-am supărat pe el și l-am iubit și mai mult”.

De ce reacționăm diferit?

Dacă părinții dvs au o vârstă înaintată, nu vă supărați pe ei și nu îi considerați o povară. Fiți atenți și buni cu ei. Începând chiar de astăzi, spune-ți cu voce tare:

„Vreau ca părinții mei să fie fericiți. Ei au avut grijă de mine de când erau foarte mic. M-au iubit întotdeauna și au avut grijă de mine. Au răsturnat munții ca să mă vadă fericit.”

Indiferent de vârstă, sunt părinții dvs, apreciați tot ce au făcut pentru dvs!

Sunteți de acord?