Remedii naturale împotriva furnicilor: debarasați-vă de aceste insecte până nu v-au alungat ele din casă

Folosesc acest remediu și împotriva căpușelor.

Ne bucurăm cu toții de vară, dar deseori, când ne este mai dragă viața, apar insectele care ne provoacă frică și dezgust. Și nu în zadar deoarece insectele mușcă, răspândesc infecții și alterează alimentele.

Dar, din păcate, anume oamenii sunt cei care atrag insectele. Să luăm drept exemplu furnicile. Dacă veți lăsa veselă murdară, fărâmituri și resturi pe podea și pe masă, nu veți duce gunoiul la timp, vă vor invada casa imediat.

© DepositPhotos

Cum să vă debarasați de furnici pentru totdeauna.

Invazia furnicilor are loc, de obicei, în timpul verii. Furnicile nu sunt periculoase, dar sunt destul de enervante, deoarece pătrund peste tot.

Vă propunem câteva sfaturi utile despre cum să vă debarasați pentru totdeauna de furnici fără a recurge la chimicale dăunătoare.

Secretul este uleiul de cuișoare. Acest ulei alungă țânțarii, dar și furnicile se tem de el! Puneți câteva picături de ulei parfumat în fiecare colț al camerei și furnicile vor dispărea imediat!

© DepositPhotos

Pentru a-l aplica pe o suprafață mare, pregătiți o soluție specială care va avea la bază uleiul de cuișoare. Veți avea nevoie de:

— un pahar cu apă caldă;

— 5-6 picături de ulei esențial de cătină.

Agitați bine soluția apoi înmuiați mopul în ea și spălați podeaua.

Această metodă simplă va speria insectele și acestea vor dispărea din casă în mai puțin de o zi. Furnicile nu tolerează fenolul, o substanță otrăvitoare conținută în uleiul de cuișoare. Pentru a ucide insectele, este suficientă o cantitate foarte mică de otrava. Nu vă faceți griji: această substanța nu este periculoasă pentru animale și oameni.

© DepositPhotos

Puteți pregăti diferite remedii împotriva furnicilor din uleiuri esențiale pe care să le puneți în sticluțe cu pulverizator și să le luați în călătorii. Aceste soluții alungă și căpușele.

Turnați într-un pahar de apă o linguriță de ulei esențial de cuișoare și geraniu, 1 lingura de alcool. Transferați soluția într-o sticlă cu pulverizator și agitați bine înainte de utilizare.

Prelucrați o dată la 3 zile suprafețele cu această soluție și furnicile vor dispărea. Puteți pulveriza cu această soluție hainele și pielea pentru a alunga căpușele. Apropo, această soluție le protejează de insecte și pe animalele de companie.

© DepositPhotos

Pe lângă aceasta este bine să știți că uleiul de cuișoare este bun și pentru sănătate, mirosul său întărește imunitatea. Este folosit în caz de răceli și infecții ca preparat antiviral și antibacterian.

Sperăm ca acest remediu să vă ajute să vă protejați de insectele enervante și să evitați mușcăturile acestora.

Aveți furnici în apartament? Ce metode de combatere a acestora au fost cele mai eficiente? Scrieți-ne în comentarii și nu uitați să recomandați acest articol și prietenilor Dumneavoastră!