Relațiile libere

Cândva scriitorul rus Bunin a adus acasă o tânără pe care i-a prezentat-o soției și i-a spus acesteia că domnișoara va locui împreună cu ei și că ea era „secretara” sa.

Soția a fost nevoită să accepte: nu mai era deja tânără, nu avea bani și nici unde să plece. A plâns și a suferit mult, iar apoi s-a resemnat. Și-a spus în sinea ei că așa vrea Dumnezeu…

Toată lumea râdea de această relație stranie. Dar ei continuau să locuiască toți trei: relații originale și mărețe!

Vă imaginați cum se simțea soția? Dar ea își iubea soțul. Și, evident, suferea și mai mult.

Dar iată ce s-a întâmplat mai târziu: Bunin s-a relaxat, era foarte mulțumit de această viață atât de plăcută și a invitat în ospeție un zugrav care mai scria și poezii: pe tânărul Zurov, foarte talentat, dar sărac. Soția scriitorului s-a atașat de tânăr și a început să aibă grijă de el.

Tânărului îi plăcea foarte mult să meargă la ei. Mânca bine, era tratat cu delicatețe. Și a rămas și el să locuiască acolo. Dar ce așteptați de la un nebun? Acel tânăr chiar era nebun. Alerga după Bunin cu briciul. Îl lua la pumni. Râdea sarcastic când Bunin povestea ceva. Și-i rupea florile pe care Bunin le planta în grădină pentru a-l pedepsi pe scriitor, dacă acela nu se comporta prea bine.

Astfel conviețuiau toți patru. Iar Bunin, la un moment dat, i-a spus soției: știi, draga mea, în doi ne simțeam mult mai bine! Chiar dacă era cam plictisitor. Poate să locuim din nou doar noi doi?

Iar soția i-a răspuns că era deja prea târziu. Nu este corect să-i alungăm afară din casă.

Iată ce s-a întâmplat apoi:

Tânăra doamnă l-a schimbat pe Bunina cu o femeie și a fugit din acea casă ciudată, unde umbla zugravul cu briciul în mână. Iar zugravul a rămas. S-a îndrăgostit de soția lui Bunin si nu dorea să plece de acolo pentru nimic în lume!

Și au început să locuiască ei trei împreună. Aveau o relație liberă, după cum și-a dorit marele scriitor.

Libertatea este pentru toată lumea! Toți suntem la fel de liberi. Și dacă un zugrav bolnav aleargă cu briciul din urma Dumneavoastră, ar fi trebuit să vă gândiți mai înainte la consecințele acestei relații. În doi viața este totuși mai frumoasă. Chiar dacă uneori este puțin cam plicticoasă, dar…