Reîmprospătați covoarele cu acest amestec: 5 sfaturi pentru curățarea covoarelor

Nimic nu este mai plăcut decât un covor frumos și curat. Dar, din păcate, acesta se murdărește destul de des. Copiii, animalele de companie și chiar urmele îl pot uza. Mirosurile și petele v-ar putea face să credeți că aveți nevoie de produse foarte scumpe sau chiar de un covor nou.

Veți putea economisi bani dacă veți aplica în practică următoarele sfaturi de îngrijire a covorului.

1. Praf pentru împrospătarea covoarelor

Veți avea nevoie este o ceașcă de bicarbonat de sodiu și de 25 de picături de ulei esențial preferat pentru a crea o pulbere de împrospătare. Se amestecă împreună într-un borcan și apoi se prosoară pe covor. Lăsați să acționeze puțin și apoi aspirați covorul ca de obicei.

MAKING LEMONADE

2. Pulbere pentru curățarea covoarelor

Această pulbere nu doar împrospătează încăperile, dar ajută și la eliminarea murdăriei și a petelor de pe covor. Va trebui să amestecați 2 căni de făină de porumb cu 1 ceașcă de borax. Adăugați, la dorință, câteva picături de ulei esențial, dar nu este obligatoriu. Se presară pe covor și se lasă să acționeze timp de cel puțin o oră. Aspirați apoi covorul ca de obicei. Acesta va deveni mult mai curat!

CREEK LINE HOUSE

3. Remediu pentru îndepărtarea petelor de pe covorul uscat 

Unele pete nu necesită o curățare completă a covorului, dar au nevoie de o curățare imediată. Această metodă uscată de îndepărtare a petelor este perfectă pentru curățarea rapidă a covoarelor. Presărați peste pată niște bicarbonat de sodiu și lăsați să acționeze timp de o oră. Se amestecă 1/2 de linguriță de săpun, 1/2 linguriță de oțet și 1 cană de apă caldă. Aplicați, cu ajutorul unei cârpe, această soluție de curățare peste pată până când aceasta va dispărea. Uscați suprafața ștergând-o cu o cârpă uscată.

EXTRA WELLNESS

4. Remediu pentru îndepărtarea urmelor de pe covor lăsate de mobilier 

Putem modifica interiorul camerei dacă vom schimba mobilierul cu locul, dar de multe ori ne rămân urme inestetice pe covor. Nu trebuie să așteptați până când covorul va reveni la forma inițială, ci puneți mai multe cuburi de gheață peste zona dată. Lăsați gheața să se topească. În ziua următoare uscați bine covorul și încercați să-i îndreptați firele.

COOL CREATIVITY

5. Remediu pentru îndreptarea părților supra-solicitate ale covorului

Unele părți ale covorului vor fi uzate mai mult. Pentru aceasta veți avea nevoie de o sticlă cu pulverizator umplută cu oțet și apă (1:1). Pulverizați peste covor și așteptați până când acesta se va usca și aspirați-l ca de obicei.

SIMPLY STACIE

6. Remediu de curățare a covoarelor 

Soluțiile de curățare a covoarelor din comerț sunt foarte eficiente, dar conțin foarte multe substanțe chimice dăunătoare. Puteți să vă pregătiți singuri o soluție de curățare a covoarelor din produse pe care le aveți în casă. Adăugați 1 lingură de bicarbonat de sodiu într-un vas. Se toarnă apoi 1/3 de cană de oțet și se umple vasul cu apă fierbinte. La final adăugați 1 lingură de detergent de rufe. Curățați covorul conform recomandărilor producătorului.

THE RETRO-MODERN MOM