Reguli simple și utile de aplicare a umbrelor. De acum încolo pot folosi orice tehnică de machiaj!

La un moment dat al istoriei cineva a inventat machiajul, astfel încât femeile să aibă ocazia să fie și mai frumoase… Însă unele zone ale feței necesită o grijă deosebită când vine vorba de machiaj.

Cel mai dificil din acest punct de vedere este machiajul ochilor, care este o adevărată artă, căci îți poate schimba radical aspectul.

Astăzi redacția noastră vă invită să aflați câteva reguli de aplicare a umbrelor care sunt folosite în cele mai populare tehnici de machiaj. Totul e mai simplu decât pare!

Aplicarea corectă a umbrelor

Bineînțeles pentru a machia ochii aveți nevoie de umbre, bază pentru umbre (fond de ten sau anticearcăn), rimel și creion dermatograf. Cel mai indicat este să aplicați umbrele cu ajutorul periuței, nu a buretelui.

Ideal ar fi să aveți mai multe feluri de periuțe pentru a putea “manevra” machiajul exact așa cum vă doriți.

Machiaj clasic sau de bază

Un astfel de machiaj arată cât se poate de natural, reușind totodată să scoată în evidență frumusețea ochilor. Pentru umbre cel mai indicat ar fi să utilizați o paletă de culori în nuanțe maro (care vă va prinde bine pentru orice tip de machiaj).

1. Aplicați o nuanță deschisă pe toate porțiunile mobile ale feței. Aceasta va fi baza.

2. Vârful interior al ochilor și zona de sub sprâncene se vopsesc într-o nuanță deschisă de shimmer. Astfel privirea va arăta mai proaspăt.

3. Pe pliul pleoapei aplicați o umbră bej sau maro-deschis. Nuanța trebuie să fie puțin mai închisă decât culoarea naturală a pielii dvs. E important să distribuiți umbra cu mișcări de jos în sus.

4. Dacă doriți să scoateți și mai mult în evidență ochii, adăugați puțin maro-închis dinspre colțul arcadei spre centrul pleoapei. De asemenea puteți să trasați un contur cu creionul sau să adăugați o săgeată.

Machiaj “aripi de fluture”

Acesta reprezintă o soluție excelentă pentru evenimente serale, căci este plin de eleganță și feminitate. Această tehnică vă va ajuta să corectați forma ochilor, creând o privire misterioasă.

1. Faceți totul ca în schema clasică: aplicați culoarea de bază, întunecați ușor pliul pleoapei și iluminați colțul arcadei și zona de sub sprâncene.

2. Aplicați o nuanță închisă contrastantă (negru, bordo etc.) de la centrul pleoapei spre colțul arcadei, ca și cum ați desena o săgeată groasă. Adăugați puțină culoare la vârful ochiului și aplicați-o spre tâmple.

3. Trasați săgeata. La dorință puteți vopsi și pleoapa inferioară cu aceeași culoare pe care ați aplicat-o pe centru pleoapei.

Machiaj “buclă”

Aceasta e o alegere perfectă pentru doamnele și domnișoarele cu ochi mici sau cu pleoape lăsate. În acest fel veți căpăta o privire profundă, apropiată de tipul clasic. De asemenea această tehnică e recomandată femeilor în vârstă, căci crește vizual distanța dintre ochi și sprânceană.

1. Faceți machiajul de bază ca și în exemplele anterioare, cu mențiunea că pliul pleoapei nu trebuie accentuat prea mult cu nuanță bej.

2. Aplicați de-a lungul marginii superioare a pleoapei o dungă închisă la culoare, dar nu o depășiți.

3. Ștergeți ușor culoarea închisă de jos în sus, intrând ușor peste pliul pleoapei.

Machiaj “Smokey eyes”

Aceasta e probabil cea mai populară opțiune pentru machiajul de seară. La prima vedere pare că este destul de dificil să faci un astfel de machiaj, dar de fapt totul e destul de simplu.

1. Aplicați puțină culoare închisă, care va fi baza. Puteți folosi un creion moale sau o umbră de nuanță crem, trasând o linie groasă de-a lungul liniei genelor. Ștergeți ușor linia cu periuță, parcă dându-i forma de “ochi de pisică”. Puteți trasa o linie ceva mai subțire și pe pleoapa inferioară.

2. Peste baza obținută aplicați umbră de culoare neagră sau orice altă nuanță dorită. Luați pe periuță puțină umbre bej și ștergeți stratul de bază pe pliul pleoapei, astfel încât să obțineți o trecere armonioasă de la culoarea deschisă la cea închisă.

3. Pe centrul pleoapei aplicați umbre lucioase de aceeași nuanță sau de o culoare contrastantă pentru un efect mai deosebit.

4. Rezultatul optim se obține când genele sunt vopsite abundent, iar ochii nu au un aspect obosit, de aceea aveți grijă să scăpați din timp de cearcăne.

Sfatul redacției

În machiajul ochilor trebuie folosite cel puțin două nuanțe, iar în mod ideal – trei. Dacă doriți să scoateți în evidență ochii, atunci buzele trebuie vopsite în culori șterse și viceversa.

Alegerea optimă a machiajului se face în funcție de compania în care vă veți afla, de importanța evenimentului, vestimentația aleasă ș.a.

În filmulețul de mai jos puteți vedea schema clasică de aplicare a umbrelor.

[mashvideo]

De acum cunoașteți cum se aplică umbrele în machiajul ochilor. Însușiți în primul rând tehnica de aplicare a machiajului de bază, după care puteți face experimente după propriul gust!