Reguli generale de ținută pentru domnișoarele de statură mică

Statura mică și picioarele scurte nu sunt o condamnare! Dacă sunteți posesoarea  a 150 cm, sarcina dvs. principală este să scoateți în evidență atuurile, iar nu defectele. Respectați aceste reguli și veți fi mereu „la înălțime”.

Gamă cromatică simplă. Atunci când o domnișoară tânără poartă haine de culori aprinse și diverse, silueta ei, vizual este împărțită în zone. Această divizare reduce din înălțime. Alungirea siluetei poate fi obținută cu ajutorul culorilor moderate. Ideal este să purtați haine monocromatice, iar dacă doriți ceva mai „atrăgător”, optați pentru imprimeurile mărunte.

Desenul geometric pot fi în detrimentul formelor dvs.

Să vorbim și despre dungi. Este un print special care vă poate transforma în mod magic. Femeile de statură mică trebuie să renunțe la dunga orizontală, pentru că aceasta „lărgește” silueta. Iar dungile verticale „alungesc” corpul și picioarele. La fel de potrivită este și dunga strip-herringbone. Ea lungește silueta și o arată mai suplă.

Croieli cu linii înalte. Cu cât haina este mai lungă, cu atât mai puțin se văd picioarele. Astfel veți arăta mai scundă. Dacă vă simțiți confortabil purtând o fustă scurtă, veți arăta mai înaltă. Dacă dress-code-ul sau trăirile interioare nu vă permit să purtați o fustă scurtă, puneți accent pe jachetă sau blazer. Alegeți un model scurt de sacou. Nu acoperiți în totalitate coapsele. Asortați partea de sus cu pantaloni drepți negri sau cu o fustă-creion puțin mai sus de genunchi. Evitați fustele mai lungi de genunchi.

Încălțăminte fără barete. Chiar dacă încălțămintea cu barete este foarte feminină și frumoasă, femeile cu picioarele scurte nu trebuie să poarte astfel de sandale sau pantofi. Baretele pe gleznă „taie” piciorul în părți, arătându-l scurt. Iar încălțămintea fără barete, clasică, alungește piciorul. La fel, femeilor scunde nu li se recomandată cizmele scurte până la gleznă.

Tocuri înalte. Încălțămintea „corectă” cu toc înalt este o „baghetă magică” pentru femeile scunde. Tocul adaugă câțiva centimetri care alungesc piciorul. În afară de aceasta, puteți „alungi” silueta purtând pantaloni.

Alegeți pantaloni puțin mai lungi decât piciorul. Astfel, ca atunci când veți fi pe toc, pantalonii să ajungă până la mijlocul tocului.

Talie înaltă. Chiar dacă blugii cu talia joasă sunt din nou la modă, domnișoarelor de statură mică aceștia nu se potrivesc.

Fustele și pantalonii cu talie joasă la fel trebuie să le evitați. Astfel atrag atenție părții de jos a corpului. Talia înaltă este opțiunea perfectă pentru domnișoarele joase. Mai ales că acest model este din nou o tendință actuală. Același lucru se recomandă și în privința rochiilor. Linia taliei, puțin ridicată, vă „alungește” picioarele și silueta.

Pantaloni drepți. Dacă vă întrebați ce trebuie să poarte domnișoarele cu picioare scurte, rețineți regula, că pantalonii și blugii strâmți, vizual vă scurtează, pentru că accentuează silueta în întregime, cu toate imperfecțiunile ei.

Atunci când îmbrăcați haine strâmte, evidențiați lungimea piciorului, ceea ce este interzis. Dacă nu sunteți înaltă, atunci pantalonii drepți sau blugii vi se potrivesc perfect. Lungimea o puteți ajusta. Dacă vă plac sandalele și adidașii cu talpă dreaptă, atunci lungimea pantalonilor trebuie să ajungă până la încălțăminte.

Fustele și rochiile lungi. Posibil să vă uimească, dar chiar și domnișoarele joase cu picioarele scurte pot purta rochii și fuste lungi. Aceste modele alungesc silueta, astfel încât veți părea mai înaltă. Este important să alegeți corect lungimea fustei și a rochiei. Poalele drepte nu trebuie să ajungă până la podea.

După cum vedeți, domnișoarele de statură mică, cu picioarele scurte nu se limitează prea mult când își aleg garderoba. Aceste restricții există, practic, pentru oricare tip de siluetă și înălțime.