Reguli de stil de la Coco Chanel care vă vor ajuta să arătați spectaculos!

Coco Chanel este o adevărată legendă în lumea modei și un adevărat model demn de urmat în viață. Coco Chanel nu a făcut modă, ea este moda. Regulile de stil lansate de Coco Chanel au schimbat definitiv moda feminină și sunt mereu actuale.

Chanel a fost prima creatoare de modă care le-a propus femeilor să poarte pantaloni și să renunțe la corsete. Coco Chanel este cunoscută pentru multiplele șiraguri de perle pe care adesea le purta. Ceea ce purta și cum purta ea a devenit un cult, iar doamnele din toată lumea întreagă erau înnebunite de stilul lui Chanel. Până în prezent, numele Chanel este asociat cu eleganță și stil.

Care sunt regulile de stil de la Coco Chanel care vă vor ajuta să arătați superb?

1. Hainele trebuie să fie purtate în funcție de ocazie.

„Fii ca o omidă pe timpul zilei si ca un fluture pe timp de seara.” Coco Chanel

Coco Chanel s-a opus categoric ca o femeie să poarte aceeași rochie pentru orice ieșire (fie că merge la piață, la coafor sau la un eveniment solemn). Fiecare femeie trebuie să aibă în garderobă haine pentru diferite ocazii. Nu trebuie să poarte rochii de seară în timpul zilei, iar seara, rochii de zi.

2. Stilul ar trebui să fie individual.

„Moda trece, stilul rămâne.” Coco Chanel

Moda este schimbătoare, iar stilul este etern. Tendințele în materie de modă trebuie înțelese și combinate cu stilul propriu. Îmbrăcămintea scumpă își pierde valoarea dacă o femeie nu are propriul ei stil. Evitați să purtați piesele vestimentare care sunt la modă, dar care nu vi se potrivesc.

3. O ținută fără accesorii nu este completă.

„Femeile care au gusturi poartă bijuterii. Celelalte poartă aur.” Coco Chanel

Accesoriile sunt foarte importante pentru a crea o ținută elegantă. Să nu vă fie frică sa purtați bijuterii cum ar fi: coliere impunătoare sau mai multe șiraguri, cercei mari, brățări multe și mari.

4. Vulgaritatea ruinează orice ținută.

„Unii oameni cred că luxul este opusul sărăciei. Nu este așa. Este opusul vulgarității.” Coco Chanel

Doriți să arătați superb? Eliminați orice urmă de vulgaritate din ținută! Bustul nu trebuie să fie evidențiat, iar genunchii trebuie ascunși sub haine.

5. Nu vă încărcați.

„Nimic nu îmbătrânește mai tare o femeie, decât o ținută prea sofisticată.” Coco Chanel

Țesăturile încărcate  îmbătrânesc femeile, deci ar trebui să le evitați. Optați pentru texturile fluide, comode. Nu faceți abuz de bijuterii. Foarte multe femei, din dorința de a arăta bine, uită să se mai oprească atunci când își aleg accesoriile pentru o ținută. Simplitatea este esența eleganței.