Reguli de stil vestimentar recomandate de Christian Dior

Creațiile lui Dior țin de mijlocul secolului trecut, dar sfaturile sale rămân actuale până în ziua de azi.

Principiile sale în privința vestimentației stau la baza regulilor clasice de stil.

Reguli de stil de la Christian Dior

“Eleganța înseamnă întotdeauna simplitate”

“Eu sunt împotriva modelelor excesiv de fanteziste, care se creează exclusiv pentru a atrage atenția publicului. Ele pot fi interesante, dar nu și elegante. Frumusețea poate fi uneori ușor îndrăzneață, dar dacă îndrăzneala se transformă în stridență vorbim deja de un gust prost.”

“Calitatea este baza stilului”

“Fie că procurați hainele fabricate, fie că le faceți la comandă, alegeți mereu materiale de calitate, pe cât vă permite bugetul. E mai bine să ai o rochie calitativă decât două rochii care lasă de dorit.”

“Capacitatea de a te îmbrăca frumos se ține pe trei piloni: simplitatea, simțul gustului și obiceiul de a avea grijă de aspectul fizic- și acestea nu sunt deloc scumpe.”

O femeie elegantă nu e cea care urmează orbește tendințele modei. Dacă noile trenduri nu vi se potrivesc, ignorați-le.

“Accesoriile sunt totul.”

În ținuta unei femei îmbrăcate frumos un rol extrem de important îl au accesoriile. Cu cât mai puțin vă puteți permite să cheltuiți pentru rochii, cu atât mai minuțios trebuie să vă alegeți accesoriile. Aceeași rochie vă poate face să arătați cu totul diferit de la o ocazie la altă în funcție de accesoriile alese.

“Rozul este gingaș, iar griul nu este plictisitor.”

Dior a avut două culori preferate: gri și roz. Oricărei femei i-ar fi util să aibă măcar o piesă roz în garderobă, aceasta e culoarea fericirii și a feminității. Dar dacă rozul e o culoare de ocazie, griul este absolut universal. Dacă doriți să ascundeți anumite părți ale figurii, alegeți nuanțe mai închise și viceversa.

“Lenjeria este garantul încrederii în sine, fără ea nu poți fi elegantă.”

“Totul trebuie să fie elegant, mai cu seamă ceea ce rămâne ascuns de ochii celor din jur.” Lenjeria dvs. trebuie să fie de o calitate superioară, aici e foarte important factorul psihologic. Nu vă veți putea simți încrezută într-o rochie superbă, știind că sub ea aveți o lenjerie de o calitate proastă. Lenjeria frumoasă este baza unui stil rafinat.”

“Florile sunt cel mai frumos dar de la Dumnezeu după femei.”

“O floare la brâu sau la piept le va crea tuturor o atmosferă de sărbătoare. Ca să nu mai spun de ornamentele florale, fără de care eu nu-mi pot imagina nici una din colecțiile mele.”