Reguli în caz de incendiu: 3 reguli pe care sunteți pur și simplu obligați să-i învățați pe copiii Dumneavoastră

Aceste informații le-ar putea salva viața.

Vă prezentăm trei reguli de salvare în cazul izbucnirii bruște a unui incendiu propuse de Școala pentru Siguranța părinților și copiilor „Stop Pericolului”.

Directoarea școlii, Lia Sharova, vă îndeamnă să-i învățați pe copiii Dumneavoastră aceste lucruri și vă explică cum să o faceți.

Facebook: @stopugroza

1. Stofă sau eșarfă îmbibată în urină.

Poate că veți fi foarte surprinși de acest lucru, copiii chiar vor râde, dar această metodă funcționează. Noi purtăm rareori apă cu noi, dar copiii aproape niciodată.

Cea mai răspândită cauză a deceselor din timpul incendiilor este fumul. Prin urmare putem folosi orice fel de stofă: un tricou, o eșarfă, poalele fustei, o cămașă sau o bluză. Urinăm pe aceasta. Apoi respirăm prin haina urinată.

Urina filtrează fumul și substanțele toxice mai bine decât apa. Copiii ar putea face glume când le veți spune acest lucru, dar toată lumea va fi de acord că, în caz de pericol, nu este o rușine să faci acest lucru dacă știi că ți-ar putea salva viața.

Este important să începeți o conversație pe această temă! La urma urmei va exista întotdeauna un copil care va spune: „Ce găsiți atât de amuzant aici? Acest lucru vă poate salva viața!”

2. „Găsește ieșirea”: un nou joc de familie.

Da, și Dumneavoastră va trebui să vă jucați. Foarte puține persoane analizează cum se pot părăsi încăperile în caz de incendiu. Dacă e să fim sinceri: aproape nimeni.

Acest lucru poate fi transformat rapid și distractiv în obicei datorită acestul joc! Antrenați-vă copilul timp de 2-3 săptămâni, mergând în orice local. Căutați împreună un loc unde ați alerga și analizați cum ați ieși de acolo în caz de incendiu. Puteți cere și ajutorul personalului.

3. Cum să ieșiți din mulțime.

Respectați aceste reguli:

— Trebuie să mergeți doar în direcția spre care se îndreaptă mulțimea, fără a vă opri, chiar dacă rudele au rămas în urmă. Nu uitați: vă veți întâlni afară.

— Ocoliți cu atenție orice fel de obstacol: colțuri, stâlpi etc. Pentru aceasta priviți cu atenție înainte. Încrucișați-vă brațele la piept, expuneți puțin coatele înainte și apucați-vă de umeri cu mâinile. Această poziție vă va permite să respirați liber, chiar dacă veți fi împins sau strâns puternic de alte persoane.

— Dacă ați căzut: aveți exact trei secunde pentru a vă ridica. Cu orice preț. Pentru aceasta trebuie să vă agățați imediat foarte strâns de picioarele cuiva, de pantaloni, de haine și, practic, să vă cățărați pe acea persoană. Nimeni nu va fi încântat de aceasta, dar cel puțin, vă veți putea ridica!

Sperăm foarte mult că nu veți avea nevoie niciodată de aceste informații. Aveți grijă de Dumneavoastră!