Veți putea uita, de acum încolo, de existența țânțarilor! Un remediu eficient, realizat în condiții casnice.

Vara este anotimpul în care ne plimbăm până seara târziu, admirăm cerul înstelat ori ascultăm, în jurul unui foc, sunete de chitară.

Dar aceste momente idilice ne pot fi tulburate de banalii țânțari. Uneori, din cauza acestor insecte iritante, renunțăm la distracții, cu toate că există remedii destul de simple și eficiente care ne vor ajuta să ne debarasăm de această armată nesuferită.

Remediu eficient împotriva țânțarilor

Veți avea nevoie de:

— oțet de 9%;

— ulei vegetal;

— șampon (alegeți mirosul pe care-l preferați cel mai mult).

Preparare

Amestecați câte puțin din fiecare ingredient. Veți obține un lichid alb vâscos. Acesta nu se va altera, prin urmare îl puteți pregăti din timp sau îl puteți utiliza ulterior, dacă v-a mai rămas.

Acum, înainte de a ieși din casă, va trebui doar să-l aplicați pe piele și nici un țânțar nu se va mai apropia de Dumneavoastră.

Țânțarii se mai tem de mirosul de slănină de porc sau de sucul de urzică. Dacă nu vă este frică să mirosiți a slănină sau nu vă temeți de usturimea provocată de urzici, puteți încerca unul din aceste remedii populare.

Ce să faceți dacă, totuși, v-au mușcat țânțarii

Dacă ați uitat de sfaturile noastre și v-au mușcat țânțarii, există câteva remedii ca să evitați mâncărimea:

1. Pasta de sare. Pentru aceasta va trebui să amestecați puțină sare cu un pic de apă și apoi să aplicați pasta obținută pe locul mușcăturii. La început vă va ustura un pic, dar veți evita, astfel, înroșirea pielii și nu veți avea mâncărimi.

2. Oțet cu bicarbonat de sodiu. Puteți aplica pe locul mușcăturii un pic de oțet și apoi să adăugați puțin bicarbonat de sodiu. După această procedură simplă nu veți mai simți nici un fel de disconfort provocat de mușcăturile țânțarilor.

Sperăm că aceste sfaturi simple vă vor ajuta să uitați pentru totdeauna de țânțari și de acum încolo aceștia nu vă vor mai deranja în timpul serilor petrecute cu prietenii.

Distribuiți acest articol ca să afle cât mai multe persoane despre aceste remedii eficiente!