Puteți crește legume nu doar în grădină, dar și în sticlă! Un pensionar și-a făcut o grădină uimitoare la balcon.

Creșterea legumelor pentru unele persoane pare foarte anevoioasă. Ce să faceți, dacă în afară de balcon nu aveți alt spațiu sau întreținerea unei sere este prea costisitoare pentru familia dvs.? Există o metodă foarte simplă și ieftină – plantarea legumelor în sticle de plastic. Urmați acești pași și veți avea o adevărată grădină la balcon.

Răsaduri în sticlă

Aveți nevoie de 

  • sticle din plastic
  • cuie
  • clește
  • riglă
  • sârmă
  • cariocă
  • pietriș
  • sol pentru plante

рассада в бутылке

Pașii de lucru

1. Spălați sticlele, îndepărtați etichetele și lipiciul. 

рассада в бутылке

2. Marcați cu carioca locul unde veți tăia sticla. 

рассада в бутылке

3. Tăiați un dreptunghi pe partea laterală a sticlei. Tăietura nu trebuie să fie prea adâncă. 

Puteți amenaja ghivece suspendate. Pentru aceasta faceți o gaură la 1 cm de la marginea tăieturii pentru a fixa sticla cu o sârmă.

рассада в бутылке

4. Faceți 8 găuri în partea de jos a sticlei și puneți pietrișul pentru drenaj. Dacă veți suspenda sticlele sau le veți pune pe pervaz puneți niște suporturi pentru scurgerea apei.

рассада в бутылке

5. Puneți pământul în care veți planta plantele. 

рассада в бутылке

Ce puteți crește în sticle

1. În sticlele din plastic, de regulă, se plantează plante cu rădăcina scurtă. Încercați să plantați ceapă. Ea este cea mai nepretențioasă.

рассада в бутылке

2. Salata crește foarte bine dacă este udată abundent. Trebuie neapărat să puneți un strat de drenaj și să alegeți o sticlă de mărimea potrivită. Semințele se plantează la o adâncime de 1 cm, se acoperă cu pământ și apoi cu folie alimentară până la apariția primelor frunzulițe. Peste 3 săptămâni veți avea prima recoltă.

рассада в бутылке

3. Mulți grădinari folosesc această metodă pentru creșterea căpșunilor. Există foarte multe avantaje: nu veți avea buruieni, plantele nu vor fi afectate de boli și nu va trebuie să le tratați cu chimicale. Dacă veți face o astfel de construcție din sticle de plastic, veți avea o recoltă bogată chiar la balcon.

Se recomandă să folosiți pământ special pentru fructe de pădure. În fiecare sticlă se pune câte o plantă. Nu există recomandări specifice pentru îngrijirea căpșunilor, ea necesită doar o îngrijire standard: udare și aplicare de îngrășăminte.

салат в бутылке

4. Puteți crește castraveți proaspeți fără a ieși din apartament. Pământul trebuie să fie poros. Acesta poate fi cumpărat din magazinele specializate. Castraveții se plantează în sticle de 2 sau 5 litri, ca planta să aibă spațiu suficient pentru a crește.

Umpleți vasul cu pământ, a cărui parte de sus a fost tăiat anterior. Plantați semințele sau răsadul și puneți capacul deasupra. Turnați apă până la gâtul sticlei. Castraveții în sticle trebuie îngrijiți la fel ca cei din solare. Puteți crește castraveți la fel cum este arătat în imagine.

огурцы в бутылке

Dacă ați aflat cum să plantați plante în sticle din plastic, puteți savura propriile legume și verdețuri.