Puterea Rugăciunii: s-a dovedit științific că rugăciunile înaintea lui Dumnezeu întăresc fizic!

Oamenii creștini își spun uneori unul altuia: ”Mă voi ruga pentru tine!”. Însă, creștinii sunt adesea criticați pentru credința lor în Dumnezeu și încrederea în puterea Lui de vindecare. Ei totuși își doresc să se roage unul pentru celălalt.

Totul din cauza că de-a lungul timpului și chiar din timpurile străvechi, există doar un simplu adevăr. Adevărul constă în faptul că rugăciunea este capabilă să schimbe foarte multe lucruri. Puteți indica la Sfintele Scripturi sau experiența personală a prietenilor dvs, a familiei sau a propriei dvs persoane, pentru a confirma puterea rugăciunii. Acest fapt ne pune pe gânduri. De ce majoritatea populației critică oamenii credincioși, pentru rugăciuni, atunci când sunt atât de eficiente?

Să ne întoarcem la datele științifice, pentru a afla ce cercetări s-au făcut în ceea ce privește rugăciunea și sănătatea. Iată ce am descoperit: Deși știința nu este capabilă să dovedească existența Domnului, studiile științifice ne relatează că rugăciunea lucrează cu o mare putere.

Procesul în sine are efecte fiziologice benefice. 

Rugăciunea, este foarte asemănătoare cu meditația în budism sau o concentrare asupra tehnicilor de respirație în yoga – face ca mintea și corpul să se concentreze asupra unor puncte importante, care calmează sufletul, reduc nivelul de hidrocortizon și oferă multe alte beneficii stării psihologice.

Marilyn Shlitz, medic în științe și lector la Harvard, spune: ”Pentru mine este clar că există legături pozitive între practicile religioase și cele spirituale, oferind unele efecte asupra sănătății în diferite condiții.”

Cercetătorii din Fondul Patrimoniului cultural, spun: ”Avem un motiv logic, pentru a afirma că religia poate influența starea psihologică, comportamentul și sănătatea omului.”

Cel puțin, rugăciunea este de mare preț! Începând încă cu anul 1995, multe instituții medicale includ Dezvoltarea spirituală a pacienților în programele de studii. Tendința se continuă chiar și în 2019.

Deși cercetătorii pot contesta ideea că Dumnezeu răspunde la rugăciuni, mulți nu neagă faptul că rugăciunea poate influența pozitiv asupra vieții oamenilor.

Desigur, disputele despre existența Domnului vor continua mereu. Dar, cu eficiența rugăciunilor, se pare, că toți s-au clarificat (cel puțin până la următoarele cercetări).

Iar dvs ați simțit o îmbunătățire a vieții după rugăciune? Așteptăm cu drag comentariile dvs.