Aplicați puțin clei pe o bucată de stofă veche și veți obține un obiect de decor incredibil…

Ghivecele de flori obișnuite, din plastic sau de ceramica nu sunt foarte atractive deoarece arată destul de banal. Este cu mult mai plăcut să avem niște ghivece frumoase și originale pe care să le creăm singuri.

Putem să le realizăm din cele mai neașteptate materiale: ziare vechi, sticle, crengi, creioane, stofă.

Stofele, după cum se știe, sunt moi și pot lua ușor forma altor obiecte; anume această caracteristică a lor poate fi utilizată pentru crearea ghivecelor cu forme interesante și originale, iar adezivul va oferi duritatea necesară.

Pentru a face un ghiveci veți avea nevoie de:

— stofă groasă;

— adeziv PVA;

— orice tip de vas pentru formă;

— pensule, vopsele, lac acrilic;

— ață groasă;

— ziare, un pachet;- un bol.

1. Luați o sticlă sau un borcan care să aibă forma dorită. Alegeți o bucată de stofă potrivită, tăiați din ea o bucată de formă rotundă și lipiți-o pe margini.

2. Diluați adezivul PVA într-o cantitate mică de apă, astfel va pătrunde mai bine în stofă, dar evitați totodată consistența prea lichidă, deoarece ghiveciul nu-și va putea păstra forma. Înmuiați complet țesătura în adeziv apoi stoarceți-o. Repetați această procedură de mai multe ori.

3. După aceasta puneți pe suprafața de lucru stofa cu fața în sus.

4. Înfășurați cu peliculă sau cu o pungă vasul care va servi drept formă pentru ghiveci, astfel va fi mai ușor să îndepărtați de pe el cleiul uscat. Dacă nu aveți sticle cu formă rotundă, puneți mai multe ziare vechi în jurul oricărui vas apoi dați-i forma dorită fixând la final ziarele cu lipici.

5. Puneți stofa pe vas, fixați partea de sus cu ață. La această etapă puteți modela stofa pentru a-i da forma dorită. Lăsă să se usuce complet. Puteți să-l puneți sub radiator sau să îl uscați, dacă nu doriți să așteptați mult timp.

6. Amestecați vopseaua acrilică cu adezivul PVA. Aplicați un strat pe ghiveci, acesta va deveni și mai tare. La această etapă este mai bine să nu scoateți sticla.

7. Așteptați până când vopseaua se va usca și scoateți forma și ața (dacă nu doriți ca aceasta să rămână pe ghiveci).

8. Vopsiți foarte atent ghiveciul în culoarea potrivită. Dacă îl veți utiliza pentru plante, nu uitați să-i faceți o gaură de drenaj.

9. Acoperiți vopseaua cu lac. Puteți aplica vopsea aurie pe margini.

Ghivecele de țesături pot fi de diferite forme, alegeți-le după plac. În loc de adeziv puteți utiliza ciment sau alte fixative.

Cum vi se pare această idee?

error: Content is protected !!