Scoatem în evidență ceea ce este necesar și subliniem frumusețea: 4 reguli de purtare a brățărilor

Majoritatea femeilor au în colecția de accesorii și câteva brățări. Cu ajutorul lor putem sublinia gingășia și tandrețea mâinilor, iar ținuta poate căpăta un aspect original și remarcabil.

Dar lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Pentru a face o alegere corectă, a manifesta un gust rafinat și a arăta grațios, trebuie să urmăm anumit reguli atunci când alegem o brățară.

Reguli de bază în purtarea brățărilor

Există o legătură directă între prețul unui accesoriu și ocazia cu care îl purtăm. O brățară de lux, cu metale și pietre prețioase, este potrivită doar împreună cu o rochie de seară. Dacă ieșiți la plimbare sau la o întâlnire cu prietenele, optați pentru o brățară mai simplă, dar nu mai puțin elegantă.

De asemenea trebuie mare atenție la numărul pieselor de bijuterie, ca nu cumva să fiți asociată cu pomul de Crăciun 🙂 Astfel, regulile de etichetă spun că într-o singură ținută nu trebuie să se regăsească și brățară, și colier, și cercei.

Constituție mâinilor are și ea un rol important în alegerea brățării. Dacă aveți mâini subțiri și fine, optați pentru o brățară mică și îngustă, evitând formele impunătoare. Și, bineînțeles, brățara nu se poartă cu mânecă lungă.

Brățara trebuie să se încadreze armonios în întreaga ținută. De exemplu pentru serviciu la birou ar fi bine să alegeți culori calme: sidefiu, ciocolată, bej, negru, precum și culori pastelate.

Pentru o odihnă pe malul mării puteți merge pe varianta unor culori stridente și a unei game largi de materiale și texturi. În general culoarea brățării trebuie să aibă o nuanță apropiată de cel puțin una din piesele vestimentare pe care le purtați.

Cum să asortezi corect brățara cu ceasul

Dat fiind că ceasul și brățara se află în imediata apropiere, armonia dintre ele este un element esențial pentru o ținută estetică. Fiți atentă ca nuanțele celor două accesorii să fie sau apropiate, sau complementare.

Dacă ceasul pe care îl purtați este strâns pe mână, la fel ar trebui să fie și brățara și viceversa. O piesă fixă și una liberă nu vor putea crea un ansamblu armonios.

E de remarcat că în ziua de azi sunt foarte populare nuanțele metalice, iar ceasul și brățara sunt elemente care se potrivesc ideal dacă ambele au același efect metalic.

Pentru a scoate în evidență brățara, specialiștii recomandă purtarea ei pe mâna pe care o folosiți cel mai des. Respectiv pentru femeile dreptace cea mai bună alegere ar fi mâna dreaptă, chiar dacă ceasul cu care asortăm brățara se află pe mâna cealaltă.

Brățara este un accesoriu potrivit la orice vârstă. Dar indiferent de asta un factor foarte important este aspectul îngrijit al mâinilor și unghiilor, căci spre ele atrage atenția orice brățară. Respectiv dacă la un moment dat mâinile dvs. nu sunt într-o formă foarte bună, ar fi bine să renunțați la brățară până se va restabili starea pielii.

Vă dorim să arătați mereu plină de gingășie, tandrețe și feminitate!