Psihologii vorbesc despre semnificația culorii tale preferate! Iată câteva exemple…

Culoarea reprezintă unul din elementele fundamentale ale existenței umane. Iar preferința pentru o culoare poate dezvălui aspectele cele mai intime ale personalității tale.

În psihologie se consideră că fiecare culoare poartă în sine o semnificație și reprezintă un simbol. Ce poate spune despre noi culoarea noastră preferată? Iată doar câteva exemple.

Roșu

O culoare intensă, bogată și emoțională. Culoarea sângelui și a focului. Este asociată cu războiul și pericolul, dar și cu iubirea și pasiunea.

Albastru

Culoarea albastră conferă sentimentul de liniște și pace și, prin urmare, este considerată benefică atât pentru suflet, cât și pentru trup. Este asociată cu calmitatea, stabilitatea și profunzimea. Simbolizează, de asemenea, încrederea, fidelitatea, înțelepciunea, credința și adevărul.

Galben

Simbolul speranței și fericirii, oferă bucurie și fervoare. Simbolizează, de asemenea, boala și gelozia.

Verde

Culoarea naturii la apogeu. Simbolizează creșterea, armonia, prospețimea și fertilitatea, precum și siguranța, bunăstarea.

Roz

O culoare delicată, ce se asociază cu gingășia, experiența și sensibilitatea. Este, de asemenea, asociată cu bebelușii și vata de zahăr. Rozul vorbește despre dragostea de sine și ceilalți.

Oranj

Oranj este culoarea caldă care exprimă energia, optimismul, revitalizarea, curajul și încrederea în forțele proprii, implicarea în acțiune și socializare. Cei care preferă această culoare sunt persoane sociabile și spirituale.

Violet

Fiind obținută din combinarea culorilor albastru și roșu, violetul înglobează stabilitatea uneia și energia alteia. Violetul este asociat cu noblețea, loialitatea, luxul, puterea și ambiția. Simbolizează, de asemenea, bogăția, extravaganța, înțelepciunea, demnitatea, pacea, mândria, independența și magia.

Cafeniu

Este culoarea lemnului, solului fertil, siguranței, casei părintești, fiabilității și onestității.

Gri

Această culoare este asociată cu pierderea și depresia. Este considerată non-emoțională, dar, totodată, formală, conservatoare și rafinată.

Negru

Negrul este considerată o non-culoare și este asociată cu frica, secretele, autoritatea, formalismul, rafinamentul și chiar cu forțele răului.

Alb

Albul vorbește despre luminozitate, puritate, inocență, bunătate, organizare, îngrijire și alte asociații pozitive.