Priviți aceste plante frumoase! Doriți să aflați secretul cum se cultivă violetele de Parma?

Vreau să vă împărtășesc câte ceva din experiența mea de îngrijire a acestor extraordinare plante cum ar fi violetele precum și ce ar trebui să faceți pentru ca să frumoase și să încânte privirile.

Cu mulți ani în urmă, când tocmai începuse pasiunea mea pentru aceste plante extraordinare, nu prea aveam idee cum să le îngrijesc.

Vânzătorii de la care cumpăram plantele, nu-mi prea ofereau niște sfaturi clare. Și deseori violetele mele mureau fără ca să ajungă să-și dezvăluie frumusețea lor. Acum nu mai sunt atât de nepricepută și cunosc foarte multe lucruri despre îngrijirea lor.

Secretul nr. 1. Cel mai important secret de îngrijire a violetelor este substratul corespunzător. Am încercat orice, chiar am pregătit și singură substratul acasă. Dar, în cele din urmă, m-am convins că cel mai bun este cel din comerț și care este special pentru violete.

E prea scump? Da. Dar violetele mele primesc substanțele de care au nevoie pentru creștere și dezvoltare. Deoarece violetele iubesc un substrat foarte ușor și moale, le mai adaug vermiculită agro, care face substratul și mai ușor. Aceasta afânează perfect solul, menține temperatura și umiditatea necesară, ceea ce este foarte important pentru violete. Amestec substratul cu vermiculita în proporție de 50:50.

Secretul nr. 2. Un alt factor important pentru cultivarea violetelor este ghiveciul. Nu trebuie să fie prea mare, ci, dimpotrivă, e bine să fie mic, astfel încât să pară chiar că plantei îi este cam strâmt în el.

Dacă veți alege un ghiveci mai mare, planta se va simți prea bine în el, va începe să dea multe frunze și va crește în rădăcini. În acest caz va trebui să așteptați foarte mult timp până aceasta va înflori.

Secretul nr. 3 – Drenajul ghiveciului. Găurile de drenaj ar trebui să fie multe și mari, deoarece reținerile de apă nu sunt benefice pentru plantă. Și, desigur, va trebui să utilizați și cheramzitul pentru drenare.

Secretul nr. 4. Acesta este cel mai important moment! Pentru cultivarea cu succes a violetei veți avea nevoie de… colanți de nylon! De cel puțin 70 den. Pentru ce? Aflați imediat.

Tăiați vârful ciorapului, și aruncați-l, apoi măsurați de la marginea ciorapului înălțimea ghiveciului plus încă o jumătate din înălțimea acestuia (adică din ciorap tăiați 1,5 din înălțimea ghiveciului). Tăiați bucata de ciorap și apoi o tăiați în fâșii de 5-7 cm. Veți obține un șiret de mătase. Consolidați capetele cu ajutorul brichetei.

Trageți șiretul de mătase printr-o gaură de drenaj și apoi îl scoateți prin partea de sus a ghiveciului. Ținând capetele șiretului, puneți cheramzită și apoi substrat. Ulterior plantez violeta africană în noua sa căsuță. Acum partea de sus a șiretului poate fi ascunsă în ghiveci.

Secretul Nr. 5. Udarea violetei africane. Ea nu trebuie udată de deasupra, deoarece dacă apa nimerește pe frunze sau în mijlocul acesteia, planta putrezește pur și simplu. Anume pentru acest scop am pus șiretul de nylon, el va ajuta la irigarea plantei. Am pus ghivecele cu plante în niște vase înalte, în care torn apă, iar șiretul asigură cantitatea necesară de apă pentru plantă.

Secretul Nr. 6. Aplicarea îngrășămintelor. Violetele africane, ca și celelalte plante, au nevoie de îngrășăminte. Am încercat mai multe tipuri și am înțeles că cel mai bun este infuzia de ceai. Adaug această infuzie doar primăvara. De asemenea le administrez îngrășăminte speciale pe care le procur din magazinele specializate.

Acestea nu sunt toate secretele mele pentru îngrijirea violetelor. În următoarea postare vă voi învăța cum să luptați cu tot felul de dăunători care încearcă să vă distrugă plantele.