Privește în ce s-a transformat pardoseala veche din acest apartament! Când am aflat cum s-a făcut asta, am rămas profund uimită…

Astăzi multă lume își înnoiește pardoseala, optând pentru parchet laminat, parchet din lemn masiv și alte soluții moderne. Dar ceea ce am avut ocazia să văd la o prietenă de-a mea m-a impresionat și m-a inspirat deopotrivă!

Specialiștii i-au sugerat Dianei să demonteze complet vechea pardoseală din apartamentul pe care tocmai îl moștenise de la bunică-sa. Dar soțul ei a decis să o restaureze într-un mod cu totul uimitor, obținând un rezultat unic și original cu investiții minime.

Vopsirea pardoselii din lemn

Dacă pardoseala veche din locuința dvs. încă nu a putrezit, nu este neapărat să o înlocuiți cu parchet laminat. O soluție mult mai ieftină este vopsirea pardoselii.

Bineînțeles e foarte simplu să o vopsești într-o singură culoare. Dar dacă te uiți la asta ca la un demers creativ și artistic, scândurile vechi se pot transforma într-o bijuterie a designului locuinței.

Redacția noastră a pregătit pentru dvs. 27 de idei creative pentru o restaurare ieftină și originală a pardoselii.

1. Iată exemplul unei restaurații foarte simple. Vechea pardoseală a fost pur și simplu vopsită într-o nuanță nouă, ceva mai modernă, după care a fost acoperită cu un strat de lac pentru protecție împotriva acțiunilor mecanice.

2.

3. Ideea de pardoseală vopsită poate fi foarte practică în antreu. Spre deosebire de un “covoraș” real, cel vopsit va fi mai luminos și mult mai ușor de întreținut și de curățat.

4.

5. Înainte de lucru pardoseala trebuie pregătită. Spălați-o și curățați-o cât se poate de bine, apoi aplicați culoarea de bază. Folosiți un șablon făcut din carton, linoleum sau peliculă de plastic pentru a aplica elementele de decor.

6. 

7. Iată o soluție foarte originală, care constă în decorația pardoselii vechi cu ajutorul tehnicii decupajului. Aplicând puțină creativitate și originalitate, veți putea transforma radical orice suprafețe din lemn, obținând un design unic și deosebit.

8.

9. Această variantă ar fi perfectă atât pentru o locuință privată, cât și pentru un oficiu sau o cafenea.

10.

11. Decorația pardoselii de lemn la terasă are un efect extraordinar. Imprimeurile de diferite culori vă pot ajuta să separați vizual spațiul și să diversificați designul terasei.

12.

13. Un desen frumos și bogat, făcut chiar cu mâna ta, este o plăcere nemaipomenită, care va lăsa și o amprentă puternică tuturor musafirilor dvs.

14.

15. Ce părere aveți de stilul vintage? Dacă este realizat cu gust și cu suflet, nu te poate lăsa indiferent!

16.

17. Motivul tablei de șah este una din cele mai populare soluții de design pentru pardoseală. Aici se pot combina atât culori contrastante, cât și unele din game apropiate. Totuși cel mai important e ca între ele să fie o armonie, de aceea vă recomandăm să folosiți fie numai culori reci, fie numai calde.

18.

19. Crearea vizuală a zonelor în încăpere este unul din marele avantaje ale pardoselii vopsite manual.

20.

21. O asemenea pardoseală va crea un stil original și confortabil în orice încăpere, fie că e vorba de bucătărie sau living.

22.

23. Folosirea șabloanelor vă va permite să obțineți ornamente impresionante prin mijloace destul de simple. O pardoseală banală din lemn s-a transformat într-un element de design care definește stilul încăperii.

24.

25. Ce ziceți de o asemenea pardoseală multicoloră?

26.

27. Această variantă este probabil cea mai dificil, dar și cea mai impresionantă. Pentru a obține o pardoseală exclusivă de acest fel veți avea nevoie și de anumite capacități artistice.

Recomandări din partea redacției

După ce vopsiți pardoseala, e foarte important să asigurați și o protecție adecvată aplicând un strat de lac, indiferent dacă e vorba de unul lucios sau mat. Un lac extra lucios vă va ajuta să decorați pardoseala ce imită gresia.

Iată cum puțină fantezie și hotărâre, alături de un set minim de abilități și instrumente, pot transforma radical aspectul pardoselii. Cu siguranță prima reacție a musafirilor dvs. va fi de genul: “Wow! Cum ai făcut asta?”.

Sperăm că dvs. și prietenii dvs. veți rămâne la fel de impresionați ca și noi de aceste soluții geniale de design!