Prințesa orientală care distruge toate stereotipurile

Amira at-Tawil, prințesa Arabiei Saudite, în vârstă de 36 de ani este una dintre cele mai influente femei arabe, care luptă activ împotriva sărăciei, făcând acte de caritate.

Echipa noastră a aflat unele curiozități din viața prințesei, care reușește să distrugă toate stereotipurile.

Amira s-a născut în Riyadh, capitala Arabiei Saudite. Tatăl a divorțat și fata a fost crescută și educată de mamă și de bunică.

1.

L-a cunoscut pe prinț în timpul unui interviu. 

Când Amira a împlinit 18 ani Amira i-a luat interviu, pentru ziarul școlar, prințului Al-Waleed ibn Talal, nepotul regelui Arabiei Saudite de pe atunci. Povestea sa seamănă că cea a Cenușăresei. După mai puțin de un an Amira s-a căsătorit cu prințul. Căsătoria lor a durat 12 ani, cuplul nu a avut copii. Se zvonea că Amira nu poate avea copii și că prințul știa despre acest lucru, dar oricum a fost de acord să o ia în căsătorie.

Însă principalul motiv al despărțirii lor a fost, probabil, independența prințesei și faptul că era adorată de milioane de oameni obișnuiți, fapt care nu le era pe plac rudelor soțului ei.

A renunțat la hainele tradiționale.

2.

Amira distruge cu adevărat toate stereotipurile despre femeile arabe. Încă în anii studenției a renunțat la îmbrăcămintea tradițională arabă, preferând îmbrăcămintea caselor de modă europene.

Fiind căsătorită, a decis să meargă la studii în Statele Unite, obținând diplomă în administrarea afacerilor.

Amira luptă, de ani buni, pentru drepturile femeilor: să li se permită să conducă mașina și să obțină un loc de muncă fără permisiunea soțului. Apropo, prințesa are permis de conducere internațional și nu are nevoie de serviciile șoferilor atunci când călătorește în străinătate.

Și-a expus viziunile sale președintelui SUA.

3.

4

5.

6.

7.

8.

9.

Amira administrează mai multe fundații care se ocupă de caritate și călătorește în întreaga lume, participă la dezbateri TV, împreună cu bărbații, ceea ce este inadmisibil în țările musulmane. În 2011 a participat la sesiunea „Voci ale schimbării în Orientul Mijlociu și Africa de Nord”, unde a discutat cu fostul președinte american Bill Clinton.