Despre legile ritului societatea modernă a aflat recent, în mijlocul secolului XIX. Aceste reguli, în sens îngust, înseamnă păstrarea curățeniei neamului și sângelui.
Acestea au fost respectate cu strictețe de popoarele slave și ariene.
Acum pentru legile ritului există un alt termen – telegonie sau teoria primului partener.

Pentru prima dată s-a vorbit despre telegonie după experimentul lui Charles Darwin – lord Marton. El a verificat influența primului partener încrucișând un cal englezesc pur și un armăsar zebră.

Urmașii de după experiment nu au supraviețuit. Peste o perioadă biologul a încrucișat același cal cu un armăsar pur englezesc. Drept rezultat, urmașul a fost un cal-armăsar cu dungi alb-negru la o parte, exact ca a unei zebre.

Fenomenul telegoniei a fost observat și de crescătorii de porumbei: dacă va fi un încrucișat un porumbel de elită cu unul simplu, ulterior dacă va fi încrucișat chiar și cu un porumbel de elită deosebit, urmașii vor fi corcitură. Fie penele de pe coadă vor fi de altă culoare, fie ciocul va fi de altă formă.

Trebuie să cunoască oamenii contemporani despre telegonie? Desigur, afirmă un savant rus. El menționează că după actul de dragoste rămân nu doar niște urme de emoții în memorie, dar și urme în corp.

Primul act de dragoste
Iată cum explică influența primului partener autorul teoriei genomului ondulator: „Primul bărbat poate muri, poate pleca, el poate fi de altă naționalitate, poate fi negroid, evreu sau oricine altcineva, însă copii acestei femei vor semănă într-o măsură mai mare sau mai mică cu primul partener”.

De aceea, atunci când părinții băiatului veneau să facă cunoștință cu părinții fetei, primul lucru pe care îl întrebau era: „Fata este fecioară?”

Ei trebuiau să știe tot: dacă fata poartă sau nu genele altui băiat, a fost ea căsătorită anterior, au fost în neam boli grave? Ei vroiau să știe toate pentru a continua un neam curat și sănătos.

Acum relațiile trupești cu diferiți parteneri a devenit o normă pentru tineret. Mai mult, un astfel de comportament este promovat de filmele de familie și emisiuni televizate. Mulți tineri consideră îl consideră firesc și nu doresc să-și schimbe viziunile lor sau prioritățile.

Ce părere aveți despre telegonie? Au avut dreptate strămoșii noștri?