“Prietena mea se trezește înaintea soțului ca să se machieze.” Ea petrece mai multe ritualuri înainte de micul dejun.

În pijama sau în halat, nepieptănată și fără machiaj – de obicei, o astfel de imagine se creează când vorbim despre aspectul unei femei dimineața. Se crede că, după încheierea etapei romantice de întâlniri, vă puteți relaxa și nu trebuie să vă mai arătați dimineața în fața soțului cu coafură, machiaj și pe tocuri. Totul din cauza că “el m-a văzut deja în aspecte diferite.”

Cu toate acestea, există exemple de altă natură – când o femeie se trezește dimineața înainte de partenerul ei, se aranjează în totalitate (machiaj, păr, haine) și abia atunci servește micul dejun. Seara, machiajul și-l îndepărtează după ce soțul ei a adormit. Potrivit ei, un aspect bine îngrijit oferă plăcere bărbatului, dispoziție, ajută la menținerea romantismului într-o relație.

Nu toate femeile sunt de opinia că folosirea produselor cosmetice decorative este necesară fiind la domiciliu. Este relevant să le folosească dacă trebuie să meargă la muncă sau la o întâlnire.

Iată ce au scris participantele la unul dintre forumuri (au fost respectate ortografia și punctuația autorilor):

– ”După muncă merg la sala de gimnastică. Apoi, mă întâlnește soțul meu, fără machiaj, doar după un duș.”

– ”Nu am de ales decât să mă machiez, pielea nu-mi permite să fiu fără cosmetice. De asemenea, încerc să-mi fac părul în permanență și să nu port părul gras. Pe scurt, cred ca nu te poți relaxa niciodată, chiar și în concediul de maternitate, chiar și după nuntă. Totuși, bărbații iubesc cu ochii…”

– ”După muncă, de obicei sunt deja machiată. Doar îmi reîmprospătez puțin machiajul, dacă este necesar, dar nu mă machiez din nou, cu excepția cazului în care mergem la un restaurant, cafenea sau cinema.”

– ”În general, mă machiez pentru mine, nu pentru soțul meu…și numai când vreau.”

Ce ziceți, dragi doamne? Trebuie soțul să-și iubească soția așa cum este ea: cu cearcăne sub ochi, cu părul strâns la spate, cu papuci vechi pe picioare? Sau este necesar să aplicăm produse cosmetice decorative chiar și când suntem acasă?

Așteptăm cu drag comentariile Dvs.