Povestea Salmei Hayek care demonstrează că trebuie să luptăm mereu pentru visele noastre

Conștientizarea propriei importanțe și capacitatea de a rezista sunt caracteristicile persoanelor care au încredere în forțele proprii. Actrița latino-americană Salma Hayek nu a încetat niciodată să lupte pentru a-și realiza visurile.

Cum a început să viseze.

Salma Hayek și-a început cariera în țara natală, Mexic. Actrița a devenit celebră după ce a jucat în telenovelele „Teresa” și „Fallen Love”. Al doilea serial i-a adus o nominalizare la Premiul Ariel – un echivalent mexican al BAFTA. Dar vedeta avea aspirații mult mai mari.

Pentru început Salma s-a mutat în Los Angeles și s-a înscris la cursuri de actorie. După mai multe apariții cameo, actrița a obținut primul ei rol major: alături de Antonio Banderas, în filmul „Desperado”. Au urmat proiecte și cu alte vedete precum George Clooney, Will Smith și Penelope Cruz.

„Suntem fete de neoprit”.

Actrițelor din America Latină le era destul de greu să nimerească în proiecte majore. Într -un interviu cu actrița Drew Barrymore, Salma a recunoscut că, în timpul carierei ei, i s-a spus de mai multe ori cât de mici erau șansele ei de a obține rolul principal.

Un producător i-a spus că nu va deveni niciodată vedetă din cauza originii ei mexicane, în ciuda faptului că i-a recunoscut talentul incontestabil: „Nu contează cât de frumoasă și cât de talentată ești, imediat ce deschizi gura, publicul își amintește imediat de menajerele sale.” Dar asta nu a oprit-o. Despre actrițe precum ea și Drew, Salma a spus: „Aparținem unei generații de actrițe care au succes în afaceri și producție. Suntem fetele de neoprit.”

„Femeile pot face totul”.

În 1999 Salma a fondat compania de producție Ventanarosa, care producea filme și seriale de televiziune împreună cu alte companii importante. În 2002 Salma a produs filmul „Frida” în care a jucat rolul principa. Pentru acest film a obținut 2 premii Oscar și o nominalizare pentru cea mai bună actriță.

La prezentarea serialului „The Monarch”, care a fost produs de Salma, și-a împărtășit gândurile despre tinerețea ei: „Când mă uit la fotografiile mele la 30 sau 40 de ani am impresia că eram mult mai frumoasă decât mi se părea pe atunci. Am fost prea autocritică.”

„Alăptarea este o experiență comună”.

Salma este o susținătoare a alăptării și vorbește adesea despre beneficiile acesteia pentru bebeluși. În timpul unei călătorii în Sierra Leone a alăptat un bebeluș african: „Am înțărcat-o pe Valentina, dar mai aveam mult lapte și am alăptat un copil. A încetat imediat să plângă.”

Actrița a postat și pe rețelele de socializare despre importanța alăptării. Munca sa nu a fost o piedică pentru ea în acest sens: „În timpul filmărilor pentru „Studio 30” încă o alăptam pe Valentina. Am continuat să o fac până la vârsta de 14 luni. Beneficiile alăptării pentru bebeluși nu pot fi supraestimate!”

„Lider bun”.

„Modul în care știe să susțină, în ce crede, ce fel de mamă este, cum nu îi este frică să iubească, să greșească, să fie vulnerabilă – o face nespus de curajoasă. Acestea sunt calitățile unui lider. Unui lider bun”, spune regizorul Chloe Zhao, care i-a oferit Salmei rolul noii super-eroine în „Universul Marvel”.

Acest rol demonstrează marea realizare a actriței, care este sigură că acum ușa este deschisă pentru alți actori latino-americani care visează la acest lucru. Cu lacrimi în ochi ea a descris emoțiile pe care le-a simțit când și-a îmbrăcat costumul: „Când am îmbrăcat costumul de super-eroină am văzut chipul unei fetițe care a avut curajul să viseze. Am văzut fețele tuturor fetițelor.”

„Muncește din greu. Fii pregătită”.

După o carieră strălucitoare ca actriță, producător, activistă și femeie de afaceri, în noiembrie 2021 Salma și-a inaugurat steaua de pe „Hollywood Walk of Fame”. În timpul discursului și-a amintit că a fost refuzată în mod repetat pentru roluri principale: „De ce nu te întorci la seriale de televiziune? Nu vei găsi niciodată un loc de muncă aici.” Salma și-a spus: „Nimeni nu are nevoie de mine aici. Toți vor să plec acasă.”

În ciuda acestui fapt, ea nu a renunțat. Salma a decis să lupte pentru visele ei și și-a spus: „Muncește din greu. Fii pregătită. Nu acorda atenție la ceea ce spun alții. Dar cel mai important: nu te asculta atunci când ai impresia că ești nedemnă”.