Povestea lui Mireille Mathieu, care a crescut în sărăcie și a avut note mici la școală, dar care a reușit cu vocea sa să uimească întreaga lume

Legendara cântăreață franceză Mireille Mathieu a înregistrat peste 1.200 de cântece în 11 limbi. Peste 122 de milioane de discuri ale ei au fost vândute în întreaga lume. Mathieu și-a menținut statutul de superstar mai mult de jumătate de secol, dar puțini știu prin ce a trecut înainte de a deveni celebră.

Mireille s-a născut în 1946 în familia unui zidar. În total, în familie erau 14 copii, toți înghesuiți într-o cocioabă de lemn. La vârsta de 15 ani Mireille s-a mutat într-un apartament. Această zi a fost una dintre cele mai fericite pentru ea.

Mireille nu a avut note mari în școala primară, citea și scria cu mare dificultate.

La vârsta de 14 ani a renunțat la școală și a plecat să lucreze într-o fabrică de plicuri.

Dar talentul său nu putea fi trecut cu vederea de cei din jur. Mireille a cântat regulat la petrecerile din familie și la biserică. Și până la urmă a decis că vrea să devină cântăreață, la fel ca idolul ei Edith Piaf.

A participat la concursul de talente din oraș și a devenit câștigătoare. Primăria orașului natal Avignon a trimis-ola Paris la emisiunea TV „Jocul norocului”. Pe 21 noiembrie 1965 Mireille Mathieu a făcut o impresie puternică asupra publicului francez și acest eveniment i-a schimbat viața.

În 1965 Mireille Mathieu l-a cunoscut pe viitorul ei producător Johnny Stark, care a lucrat cu Yves Montand și Edith Piaf.

Până în 1968, sub îndrumarea strictă a lui Starck, Mathieu devenise cea mai populară cântăreață din Franța.

Cântăreața cu producătorul ei Johnny Stark.

Mathieu a adorat-o pe Edith Piaf și la început o imita. Mai târziu producătorul lui Mireille a decis să aleagă o altă cale și i-a interzis să asculte cântecele lui Piaf .

Sub conducerea lui Stark, Mathieu a muncit din greu: a luat lecții de muzică și canto, dans și gimnastică, franceză și engleză.

Imaginea lui Mathieu creată în acei ani, inclusiv coafura și stilul de a interpreta cântecele, rămâne neschimbată până în prezent.

Mathieu a câștigat rapid popularitate în întreaga lume. În timpul turneului din 1966–1967 a fost informată de către un producătorul său că a scăpat, în sfârșit, de datorii și că era în posesia unei mari averi. Visul său de a-și scoate familia din sărăcie s-a împlinit.

Primele achiziții majore ale lui Mathieu au fost o mașină pentru tatăl său și o casă mare pentru întreaga familie.

Alături de Brigitte Bardot, Catherine Deneuve și Pierre Cardin, Mireille Mathieu a devenit un adevărat simbol al culturii franceze.

Cântăreața își respectă compatrioții. Cu o căldură deosebită vorbește despre Pierre Cardin și din 1965 cântăreața poartă ținute create de acest designer.

În ciuda popularității uriașe, cântăreața a reușit să păstreze toate relațiile sale secrete. Apropo, nu a fost niciodată căsătorită, dar locuiește cu sora ei.

Astăzi Mireille Mathieu își bucură fanii cu melodiile sale. În 2021 cântăreața a împlinit vârsta de 75 de ani. Mathieu continuă să cânte, așa cum a făcut acum 50 de ani, cu o voce clară, expresivă și foarte puternică.