Posibilitățile ascunse ale WhatsApp și Viber pe care ar trebui să le cunoască fiecare

Aplicațiile de tip messenger au înlocuit SMS-urile, discuțiile pe telefon, iar unora chiar le-au luat locul tuturor discuțiilor pe viu. Noi am studiat în detaliu cele mai populare aplicații de acest fel, Viber și WhatsApp, și am găsit în ele multe funcții utile pe care le cunosc foarte puțini.

Trucuri utile în Viber și WhatsApp

Blocați funcția ca alți utilizatori să știe când sunteți online și le citiți mesajele

Dacă nu vă place ca activitatea dvs. să fie vizibilă pentru toată lumea și ați dori să ignorați anumite mesaje fără a arăta acest lucru, porniți regimul invizibil.

În WhatsApp: intrați în Setări > Cont > Confidențialitate. Aici puteți seta restricțiile pentru ultima vizită, poză de profil ș.a. Tot aici puteți anula opțiunea de confirmări de citire. Dar să aveți în vedere că în acest caz nici dvs. nu veți vedea confirmările altora.

În Viber: intrați în setări > Confidențialitate. Aici puteți debifa opțiunile de a fi vizibil când sunteți online și de a confirma citirea mesajelor. Și în Viber nu veți mai vedea confirmările de citire dacă alegeți această opțiune.

Folosiți messengerul pe PC

Dacă folosiți mult acest tip de aplicații, s-ar putea ca telefonul să vă răpească prea mult timp, astfel încât ar fi foarte utile niște versiuni pentru calculator.

În WhatsApp: accesați site-ul web.whatsapp.com, apoi deschideți WhatsApp în telefon > Meniu > WhatsApp web > scanați codul QR de pe monitorul calculatorului.

În Viber: această aplicație necesită instalarea unui program pe calculator, “Viber for Desktop”.

Nu încărcați memoria telefonului cu poze și video din conversații

Nu se știe cauza exactă, dar proiectanții acestor aplicații au făcut ca imaginile și filmulețele plasate în conversații să fie salvate în albumul foto al telefonului. Din fericire această setare ciudată poate fi modificată foarte simplu.

În WhatsApp: accesați Setări > Conversație > anulați opțiunea “Salvează fișiere intrate”

În Viber: accesați Setări > Media > debifați “Descărcare automată…”

Transmiteți conversațiile pe mail

Dacă vreți să salvați pe calculator o copie a conversațiilor, le puteți trimite pe mail.

În WhatsApp: intrați în conversația care vă interesează, accesați Meniu > Mai mult > Trimiteți conv. prin e-mail

În Viber: aici se trimit toate conversațiile la un loc. Intrați în Setări > Apeluri și mesaje > Trimiteți e-mail cu istoricul mesajelor.

Trucuri valabile doar în WhatsApp

  • Anulați notificările de la persoane și grupuri nedorite

Accesați grupul sau contactul, intrați în Meniu și apăsați “Notificări fără sunet”, alegând perioada de ignore.

  • Adăugați un contact important pe ecranul principal al telefonului

Accesați conversația respectivă, intrați în Meniu > Mai mult > Adăugați scurtătură.

  • Vizualizați când anume interlocutorul a primit și a citit mesajul

Această funcție ușor paranoică poate fi accesată ținând click pe mesajul respectiv, după care în partea de sus apare un meniu în care se apasă butonul “i”.

  • Scrieți-vă mesaje singur

Mereu e plăcut să conversezi cu un om inteligent, nu-i așa? De fapt auto-chatul e util pentru a salva linkuri, mesaje, poze sau alte fișiere.

  • Adăugați un mesaj la favorite

Dacă în viitor veți avea nevoie de un anumit mesaj, țineți click pe el, iar în meniul apărut în partea de sus apăsați pe steluță. Pentru a accesa ulterior mesajele favorite, intrați în Meniul principal > Mesaje marcate.

  • Stabiliți un sunet specific pentru notificările unei conversații

Dacă doriți ca una din conversații să aibă un sunet distinct de notificare, dați click pe numele persoanei, apoi apăsați “Notificări personalizate” și faceți schimbările dorite.