Pomul de roșii cultivat și la noi, în România. Vei avea o recoltă de zeci de mii de tomate, iar pomul poate trăi până la 7 ani!

Nu este un trucaj, ci e o realitate. În țara noastră au început să crească pomii-roșii. Nu este o inginerie genetică. Roșia-pom sau „Octopus Tomato Trees” este un hibrid. Tulpina copacului ajunge până la 3-4 metri și trăiește până la 7 ani. Coroana copacului produce cantități foarte mari de tomate.

Roșia-pom

Cercetătorii au demonstrat că roșia-pom nu este un organism modificat genetic, ci a fost supusă unui proces de hibridare.

Roșia-pom a reușit deja să intre în Cartea Recordurilor cu o coroană de 50 m² de unde au fost recoltate 32.000 de tomate.

Roșia-pom românească

Roșia-pom o puteți găsi în plină putere în județul Neamț, la Bălțătești. Este crescută de legumicultorul și culegătorul de semințe, Valentin Crudu.

El a fost surprins foarte mult de acest pom, pe care l-a văzut într-o fotografie și a început să caute semințe. Roșia-pom are la origine un soi italian și a fost obținută aproximativ în 1937 de către o familie de grădinari. Protagonistul nostru a găsit semințe nu în Italia, ci în Canada care are o climă asemănătoare cu cea din România.

Până acum, plantele crescute de Valentin Crudu au atins înălțimea de peste 2 metri, iar de pe cele 4 fire au fost recoltate 36 kg în primul an.

Acest român, mai puțin cunoscut, susține că dacă condițiile sunt favorabile, roșia-pom rezistă până la 7 ani. Iarna, pomul va trăi în seră la o temperatură de 15-18°C.

Începând cu al 4-lea an de viață de pe acest pom pot fi recoltate 100 kg de roșii.

Încercați idei noi și veți reuși!

 

Sursa: www.landia.ro