Pietre care sfidează legile fizicii

Planeta noastră este frumoasă și totodată misterioasă. Există multe fenomene care ne pot surprinde și care rămân a fi o enigmă pentru noi. Unul dintre acestea, este misterul pietrelor care sfidează legile fizicii din diferite țări ale lumii.

Piatra din parcul natural Ergaki

Acesta este probabil una dintre cele mai misterioase obiecte din Rusia. Un bolovan care cântărește aproximativ 600 de tone, atârnă peste o prăpastie și atrage mulți turiști. Piatra este prezentă aproape pe toate suvenirurile care se vând în parcul Ergaki.

Suprafața de susținere a pietrei este atât de mică încât aceasta pare că va cădea, dar rămâne un mister de ce această piatră nici măcar nu își mișcă poziția nici în urma proceselor de eroziune, nici din cauza cutremurelor frecvente în această regiune.

Piatră îmbrăcată în aur din statul Mon, Myanmar

Muntele Kyaiktiyo, pe care se află acest bolovan, este cel mai important obiectiv de pelerinaj budist. Piatra lui Buddha suspendată la marginea stâncii este îmbrăcată de către budiști în foițe de aur.

Are aproape 2500 de ani, iar legenda spune că bolovanul este ținut de un fir de păr ce i-ar fi aparținut lui Buddha și care se găsește sub stâncă. Piatra suspendată și înclinată arată de parcă ar putea să cadă în orice moment, însă acest lucru nu se întâmplă.

Stânca din Balans, Canada

Înălțimea acestei pietre uimitoare este de aproximativ 9 metri, și este destul de îngustă, are 2 metri în diametru. Este situată pe coasta Oceanului Atlantic pe Peninsula Nova Scotia din Canada.

Se pare că nici furtunile puternice, nici valurile mari și nici alte forțe ale naturii nu deranjează pacea și semeția acestei stânci misterioase.

„Mingea lui Krishna” în Mahabalipuram, India

Hindușii numesc această piatră „Mingea lui Krishna”. Potrivit legendei, aceasta se aseamănă cu o bucată de unt pe care zeița Krishna a creat-o pe un plan înclinat. Această piatră misterioasă nu a putut fi mișcată nici cu ajutorul a nouă elefanți, în ciuda faptului că stă pe o pantă cu un unghi destul de înclinat.

Bolovanul nu poate fi mișcat din motive necunoscute, iar localnicii profită și se ascund la umbra ei atunci când soarele este dogorâtor.

Stânca Idol din Brimham Rocks, Anglia

Un bolovan imens, care stă pe o piatră destul de mică în formă de piramidă, pare ceva ireal. Se pare că va cădea de îndată ce va sufla vântul sau dacă o pasăre se va așeza pe el. Dar această capodoperă a naturii, formată datorită eroziunii realizate de apă, vânt, nu poate fi mișcată din loc.

Balanced Rock din „Grădina zeilor”, Statele Unite ale Americii

O altă piatră uimitoare și învăluită de mister se află în Colorado. Mulți turiști vin să se minuneze de echilibrul acestei pietre.

Bill Dan, artistul american de origine indoneziană, uimește lumea întreagă datorită monumentelor din piatră create de el.

 

El stăpânește perfect arta aranjării pietrelor, a echilibrului și își construiește sculpturile uimind mii de turiști, fotografi precum și alți artiști.

Pasiunea neobișnuită a acestui artist, explică într-o oarecare măsură de ce celelalte pietre suspendate, nu cad. Se pare că fiecare piatră, pietricică este așezată exact la locul potrivit și nimic nu le amenință echilibrul.