Peste 15 curiozități din viața locuitorilor Canadei, din cauza cărora veți rămâne surprinși! 

ЁCând sunt în Canada, simt că restul lumii ar trebui să fie la felЁ, a spus odată Jane Fonda. Chiar și oamenii care nu au vizitat niciodată această țară, au auzit multe despre ea. De exemplu, că acolo clima este dură, localnicii adoră hocheiul și nu pot trăi fără siropul de arțar, care, apropo, este furnizat aproape pe întregul glob. Doar că, țara natală al lui Jim Carrey și Pamela Anderson este plină de multe alte secrete interesante.

Noi am studiat cu mare interes cultura și viața de zi cu zi a canadienilor. Lucrurile ce reprezintă ceva normal pentru ei, pot aduce turiștii într-un impas.

Semafoarele canadiene pot încurca lumea la început. Când apăsați butonul, se aprinde o imagine cu un bărbat alb și în curând, o mână roșie începe să clipească. Pentru noi, roșul este un semnal de STOP, dar aici înseamnă să vă grăbiți și să mergeți mai repede.

– Nu este obișnuit să fie indicat genul persoanei, vârsta, starea civilă și fotografia în CV (cu excepția cazului în care solicitați un loc de muncă ca model sau actor).

– Pare ciudat, dar în Canada, potrivit reprezentanților poliției din Ontario, este interzisă îndepărtarea plasturilor în locurile publice. Este puțin probabil să fiți urmăriți penal pentru încălcarea acestei interdicții, dar legea este lege.

Dacă vindeți lapte proaspăt puteți ajunge la închisoare. Deși, nimeni nu vă interzice să aveți o vacă și să folosiți laptele pentru nevoi personale.

– Când canadienii ies la plimbare, adesea iau o pungă cu ei pentru a strânge gunoiul pe de stradă, care, de exemplu, este răspândit de vânt, din coșurile de gunoi și tomberoane. Deci, așa rezidenții locali mențin curățenia în zonele lor.

– Așa-numitele ferme U-Pick ( ”tu strângi”) sunt foarte populare aici, unde înșiși vizitatorii plătesc ca să culeagă fructe și legume. Deci, o astfel de activitate pentru ei, este ca un divertisment și totodată petrec timpul cu familia.

– În loc de cărucioare tradiționale, mulți părinți preferă căruțe pliabile. Sunt comode: puteți pune jucării, băuturi și gustări în ele. Mai sunt și opțiuni cu acoperiș. Un astfel de cărucior ocupă un spațiu minim în portbagaj, deoarece este pliabil.

– Canadienii sunt deținătorii recordului pentru cantitatea de paste și cașcaval, gogoși și suc de fructe consumate pe an.

– Dacă nu sunteți acasă, curierul va lăsa coletul chiar pe verandă sau la ușa din față. Deci, în țara asta nu aveți pentru ce să vă faceți griji: încrederea și decența sunt în sângele canadienilor, nimeni nu va pune mâna pe colet până vă întoarceți.

– În Canada, chiar și banii îi puteți spăla. Faptul este că dolarii canadieni sunt din plastic, ceea ce le face practic imposibil de a-i rupe sau boți. Puteți chiar să-i spălați dacă doriți.

– 2 echipe canadiene de fotbal, din Ottawa și Saskatchewan, au același nume: ”Ruff Ryders” și ”Roughriders”.

– Canadienii își cer scuze atât de des, încât în ​​2009 autoritățile au adoptat o lege conform căreia o scuză nu poate fi folosită ca dovadă a recunoașterii culpabilității.

– Există o rețea de magazine contra plată aici: pentru a putea face cumpărături acolo, trebuie să cumpărați un abonament anual, care vă va costa 60 sau 120 USD, în funcție de plan. Prețurile din aceste magazine sunt mult mai mici, iar produsele sunt vândute în ambalaje mici și mari (ca în METRO).

Apelarea unei ambulanțe este plătită aici, în unele orașe va trebui să plătiți aproximativ 310 USD pentru servicii. Apelul medicului este, de asemenea, plătit. Prin urmare, dacă starea permite, e mai profitabil să mergeți singur la ambulanță. Sau puteți apela linia telefonică a asistentelor medicale, care vă pot sfătui cum să procedați.

– Pentru un simplu serviciu a unui electrician, ca de exemplu, să schimbe 1-2 prize, va trebui să plătiți aproximativ 120-140 USD.

Este interzis să urci în copaci în Oshawa. Autoritățile locale au adoptat o astfel de lege în 2008. În plus, nu este permisă atârnarea obiectelor străine pe copac. La fel, autoritățile din Oshawa au grijă de siguranța locuitorilor săi, prevenind rănirea acestora și totodată păstrând flora locală.

– Și aici se plătesc grădinițele, iar prețul depinde de vârsta copilului: cu cât este mai mic, cu atât va trebui să plătiți mai mult. Dacă părinții au mulți copii, vizita la grădiniță este un lux pe care nu toți și-l pot permite. Dar și e dificil dacă doar un părinte lucrează, ca să poată să întrețină și hrăni familia.

Ce trăsături ale vieții din Canada v-au uimit? Ce v-a determinat să vă strângeți valiza și să mergeți acolo cel puțin ca turist? Așteptăm cu drag comentariile dvs.