Persoanele trecute de vârsta de 40 de ani trebuie să lucreze doar 3 zile pe săptămână!

Savanții au descoperit motivul pentru care persoanele trecute de 40 de ani nu trebuie să lucreze prea mult.

Nu ne place să recunoaștem, dar, odată cu înaintarea în vârstă, ne pierdem din îndemânare. Devenim mai înțelepți, dar ne scade memoria și capacitatea de concentrare.

Un grup de savanți din Melbourne a demonstrat că lucrul de până la 30 de ore pe săptămână este bun pentru funcția cognitivă a dezvoltării umane, dar duce la scăderea productivității.

Acest studiu a fost realizat pe un eșantion de 3500 de femei și 3.000 de bărbați cu vârsta trecută de 40 de ani.

Studiul a demonstrat că persoanele care au lucrat mai mult de 55 de ore săptămânal au avut un declin cognitiv sporit față de persoanele care nu au lucrat deloc.

Autorul studiului, profesorul Colin McKenzie explică că au fost testate rezultatele participanților în trei arii diferite ale abilităților cognitive, printr-un test de scor de memorie, un test de citire și unul de capacitate perceptivă.

Un anumit grad de stimulare intelectuală este binevenit la o vârstă mai înaintată, dar stimularea excesivă are efecte diametral opuse.

Cercetătorii au declarat că rezultatele acestui test sunt deosebit de importante într-un moment în care mai multe țări susțin creșterea vârstei de pensionare, ceea ce face ca oamenii să muncească mai mult. Însă profesorul McKenzie consideră că este important să se reducă zilele lucrătoare la 3 zile pe săptămână.

El afirmă că există o linie fină între menținerea activității creierului și supraîncărcarea prea mare a acestuia, fapt care provoacă stres și are și alte consecințe negative. McKenzie consideră că cea mai bună soluție pentru persoanele cu vârsta de peste 40 de ani este munca cu jumătate de normă care va stimula suficient creierul, dar nu-l va suprasolicita.

McKenzie ne sugerează să găsim un echilibru în viață și consideră că acest lucru poate avea o influență decisivă asupra stării generale a sănătății noastre.

Amintiți-vă că banii sunt importanți, dar nu sunt cel mai important lucru din viață. Nimeni nu va dori să-și amintească că și-a petrecut tot timpul la lucru. Există lucruri mai importante, cum ar fi, de exemplu, petrecerea timpului liber împreună cu prietenii și familia.