Persoanele educate de mame puternice au 14 trăsături distinctive.

Este foarte dificil, când suntem mici, să conștientizăm faptul că avem o mamă puternică. Începem a înțelege acest lucru doar când ne maturizăm.

Cel mai important lucru pe care ți-l poate oferi este puterea pe care o are, pe lângă multe alte virtuți.

Să vedem ce ați reușit să învățați de la mama Dumneavoastră puternică.

1. Să ne rezolvăm singuri problemele.

Când rugați să vi se aducă ceva, iar mama vă spune: „Ia-ți singur!” atunci înțelegeți că lumea nu se rotește în jurul vostru și nimeni nu este obligat să facă ceva pentru voi.

2. Să recunoaștem propriile greșeli.  

Ne era frică, când eram mici, să recunoaștem că am spart o vază sau am murdărit covorul. Încercam să dăm vina pe frații/surorile mai mici. Dar mama ne-a învățat să ne recunoaștem vina și să suportăm consecințele.

3. Să ne simțim speciali.

Deoarece mamele puternice îi învață pe copii să-și urmeze visele.

4. Să avem un scop clar și să încercăm să-l atingem.

Mamele puternice ne învață să fim perseverenți și să încercăm să ne atingem scopurile.

5. Să avem curajul de a spune „nu”.

Multe persoane nu au curajul să spună „nu”, iar aceasta este una dintre principalele probleme ale noastre. Dar cele educate de mame puternice vor putea refuza să facă anumite lucruri.

6. Să avem încredere și să ne respectăm pe noi înșine.

Mama este prima și ar putea fi unica persoană care ne va iubi necondiționat. O mamă puternică ne va învăța să ne iubim și să ne respectăm pe noi înșine.

7.  Să conștientizăm faptului că dacă ne punem pe noi pe primul plan, nu este egoism.

Este minunat să fim generoși și să-i ajutăm mereu pe alții. Dar nu trebuie să uităm de noi. Copiii mamelor puternice știu a gestiona acest echilibru, să se gândească mai întâi la ei înșiși, fără a fi egoiști.

8. Să nu ne punem în valoare doar fizicul nostru.

La momentul actual frumusețea exterioară este considerată principala componentă a succesului. Dar copiii mamelor puternice știu că este mult mai importantă persoana și caracterul acesteia.

9. Să renunțăm la anumite persoane sau lucruri.

Persoanele educate de mame puternice vor renunța la relații toxice, la o slujbă care nu-i satisface sau le prietenii falși. Ele știu când este momentul să renunțe.

10. Să fim respectați de cei din jur.

Experții susțin că îi putem învăța pe oameni să ne respecte și să aibă o atitudine bună față de noi. Copiii educați de mame puternice învață acest lucru încă de la o vârstă fragedă și nu vor permite niciodată să fie umiliți sau insultați.

11. Mai puține cuvinte și mai multe fapte.

Dacă doriți să cunoașteți o persoană, analizați-i faptele, nu doar cuvintele. Copiii mamelor puternice învață acest lucru de la o vârstă destul de fragedă.

12. Să ne ținem de cuvânt.

Această calitate este foarte importantă, chiar dacă uneori este foarte dificil să ne respectăm promisiunile.

13. Să știm să ascultăm.

Mamele puternice știu a-și asculte copiii. Chiar dacă aceștia spun uneori lucruri lipsite sens. Acești copii vor deveni și ei, la rândul lor, niște buni ascultători.

14. Să ne iubim familia.

Copiii crescuți cu dragoste și atenție vor continua, cu siguranță, această tradiție.

Sunteți de acord cu aceste afirmații? Scrieți-ne în comentarii și distribuiți articolul ca să-l poată citi și prietenii Dumneavoastră.