Persoanele ce plâng în timp ce vizionează filme sunt foarte puternice!

Sociologii au stabilit cu mult timp în urmă că noi suntem predispuși să-i mai luăm peste picior pe cei care plâng în timpul vizionării unui film. Noi avem tendința să-i calificăm pe cei care plâng drept personalități slabe emoțional. Fiți de acord că este surprinzător să aflați că manifestarea unor asemenea emoții în timpul vizionării unui film, de fapt, sunt semnele unei mentalități puternice! Abilitatea de a vă îngrădi de stereotipurile create vă vor ajuta să-i apreciați rațional și să-i înțelegeți pe cei din jur, înzestrându-vă cu capacitatea de a stabili un contact cu ele.

De ce plânsul din timpul filmului înseamnă că sunteți o fire puternică? Deoarece lacrimile vorbesc despre faptul că sunteți predispuși să manifestați empatie.

Empatia este o calitate care vă permite să înțelegeți ce simte o altă persoană prin trăirea emoțiilor celuilalt de către dvs. Faceți concluzii, analizați situația și comportamentul acelei persoane.

Plânsul în timpul vizionării unui film înseamnă că aveți capacitatea de a transpune stările emoționale pe care le simte un alt om pe propria piele, având în vedere expresia feței. Deși înțelegeți foarte bine că acea durere aparține altuia, spre exemplu, actorului, dvs. știți ce ar fi însemnat acel lucru pentru dvs. Poate fi o dezamăgire, o tristețe sau bucurie. La fel veți simți și dvs. dacă veți avea empatie.

Persoanele cu un astfel de caracter sunt puternice din punct de vedere mental, deoarece aceste explozii emoționale pot epuiza ușor energia fizică. Acest factor este un element social important care deseori este trecut cu vederea sau pur și simplu subapreciat. Predispunerea și abilitatea de a manifesta empatie vă vor ajuta să reușiți în educație, carieră și relații.

Plânsul în timpul vizionării unui film este legat de dezvoltarea emoțională, extraversiune și autoapreciere.

Cercetătorii care au realizat diferite studii asupra acestui comportament au depistat că aici sunt implicate unele trăsături de caracter: empatie, extraversiune, feminitate, autoapreciere și nivelul de stres. Femeile care plângeau în timpul filmului, le spuneau direct cercetătorilor că se simt triste. Bărbații reacționau altfel: dacă filmul le provoca lacrimi, atunci ei nu făceau nici o legătură între starea lor emoțională și film.

Persoanele puternice mental sunt capabile să-și asume rolul de conducător în relațiile sociale, ceea ce puțin intră în contradicție cu personajul care i-a provocat tristețe. Mai mult, extroverții i-au uimit pe cei din cadrul experimentului. Cercetătorii au depistat că trăsăturile de caracter au fost legate de plâns în timpul vizionării filmului, la fel ca puterea sau nivelul de autoestimare, ceea ce ne demonstrează o mentalitate puternică.

Puteți spune că persoanele care plâng în timpul filmului sunt o parte din trăirile pe care le simt datorită intrării în rol depline. Într-un alt studiu cercetătorii au examinat iluzia existenței a două corpuri concomitent în timpul vizionări filmului. Ei afirmă că deși oamenii cunosc că filmul nu este real, persoanele mai înțelepte pot să-și dea seama că se află pe ambele părți ale peliculei cinematografice. Acest conflict dintre prezența reală pe canapea și prezența în pielea actorului poate provoca telespectatorilor senzația de amețeli și vomă, ceea ce poate fi alarmant, dar totodată plăcut. Această senzație crește datorită filmelor 3D și realității virtuale.