Peroxidul de hidrogen pentru plantele de interior – un balsam în sezonul rece!

Datorită acestei soluții unice, plantele de interior vor înflori și vor mirosi chiar și în cele mai reci zile. Aerul uscat, care persistă în încăpere în sezonul de toamnă-iarnă, când apartamentele sunt încălzite cu încălzire centralizată și lipsa unei surse de lumină naturală, duc la încetinirea procesului de fotosinteză, care afectează negativ activitatea vitală și creșterea plantelor de interior.

Pentru a ajuta plantele să facă față acestor dificultăți, aveți nevoie de un produs cunoscut tuturor – peroxidul de hidrogen.

Peroxidul este principalul component al apei de ploaie, care este atât de preferată de toate plantele. Posibil ați observat, că anume după ploaie toate plantele devin mai frumoase și cresc mult mai bine.

Să analizăm metodele de îngrijire a plantelor de interior:

1. Într-o sticlă de 1 litru cu apă stătută, de temperatura camerei adăugați 2 linguri de peroxid de hidrogen de 3%. Pulverizați zilnic, cu o cantitate moderată de acest amestec, toate plantele din apartament. Peste câteva săptămâni, veți observa primele rezultate.

2. Peroxidul de hidrogen poate fi folosit nu numai pentru a pulveriza plantele, dar și pentru a le uda. În acest caz trebuie să aveți în vedere că, spre deosebire de metoda anterioară, puteți uda plantele cu peroxid de hidrogen doar o dată pe săptămână, pentru a proteja rădăcinile de arsuri și de uscare.

Peroxidul de hidrogen va ajuta să dezinfectați pământul și să ucideți bacteriile din sol. În plus, peroxidul de hidrogen va stimula creșterea rădăcinilor și vă va ajuta să scăpați de putregai.

Înmuierea semințelor într-o soluție cu peroxid de hidrogen și apă stătută, de temperatura camerei poate avea un efect pozitiv asupra creșterii plantelor:

– peroxidul de hidrogen este eficient pentru prelucrarea răsadurilor;

– poate reînvia florile ofilite;

– scapă plantele de insecte și de alți dăunători.

Dacă plantele sunt infectate cu dăunători, de exemplu, acarieni de păianjeni, puteți pulveriza frunzele și tulpina cu un amestec de 30 ml de peroxid de hidrogen, 250 ml de apă și 40 de picături de iod. Această rețetă este o opțiune excelentă de prim ajutor pentru plante.

Dacă utilizați peroxidul de hidrogen, trebuie să țineți cont de faptul că plantele nu vor mai avea nevoie de hrană suplimentară, deoarece soluția obținută are deja o cantitate suficientă de minerale.