Peroxidul de hidrogen este un adevărat balsam în sezonul rece pentru plantele de interior

Datorită peroxidului de hidrogen florile vor înflori și vor răspândi parfumul lor frumos chiar și în zilele cele mai răcoroase. Aerul prea uscat din apartamentele și casele noastre, lumina insuficientă duc, de obicei, la încetinirea procesului de fotosinteză, care afectează negativ activitatea vitală și creșterea plantelor de interior.

Pentru a le ajuta să reziste în fața unor astfel de dificultăți încercați să utilizați peroxidul de hidrogen.

Peroxidul este, de asemenea, o componentă a apei de ploaie, care este atât de iubită de toate plantele. Fiecare din noi a observat că după ploaie plantele și florile se simt minunat, încep a înflori și a crește mai bine.

Să vedem împreună cum putem utiliza apa oxigenată pentru îngrijirea plantelor:

1. Într-un vas cu apă la temperatura camerei se adaugă două linguri de soluție de peroxid de hidrogen de 3%. Amestecul obținut se toarnă într-un pulverizator și se pulverizează zilnic cu el plantele de interior.

2. După câteva săptămâni plantele vă vor bucura cu frumusețea și prospețimea lor.

De asemenea peroxidul de hidrogen poate fi utilizat nu numai pentru pulverizare, dar și pentru udare, dar trebuie să țineți cont de faptul că, spre deosebire de metoda anterioară, udarea cu peroxid poate fi efectuată doar o dată pe săptămână pentru a proteja rădăcinile plantelor de arsuri și de uscare.

Peroxidul de hidrogen va ajuta la dezinfectarea pământului și la distrugerea bacteriilor din sol. În plus peroxidul va ajuta rădăcinile să crească și să scape de putregai.

Înmuierea semințelor într-o soluție de peroxid și apă la temperatura camerei poate avea un efect pozitiv asupra creșterii plantelor:

– puteți prelucra puieții cu el;

– va putea reînvia plantele aproape „moarte”;

– le va salva de insecte și de alți dăunători.

Dacă plantele sunt infectate de exemplu, cu acarienii-păianjeni sau alți dăunători puteți amesteca 30 ml de peroxid de hidrogen cu 250 ml de apă și cu 40 de picături de iod.

Această rețetă va fi o opțiune excelentă de prim ajutor.

Dacă utilizați peroxid de hidrogen, plantele nu vor mai avea nevoie de hrană suplimentară, deoarece soluția dată are deja o cantitate suficientă de minerale.