Ca să te bucuri mereu de o mușcată frumos înflorită îți trebuie doar o lingură de iod!

Apa iodată reprezintă un fertilizator foarte bun: dizolvați 1 picătură de iod în 1 litru de apă. Apoi turnați câte 50 ml de soluție la marginile ghiveciului. Să nu exagerați, căci s-ar putea să ardeți rădăcinile!

După o astfel de fertilizare mușcata înflorește bogat și îndelungat!

Dacă se îngălbenesc frunzele, e posibil să fie una din aceste cauze:

  • dacă se usucă marginile frunzelor, cauza este insuficiența de umezeală
  • dacă frunzele sunt slabe sau chiar putrezesc, este vorba de exces de umezeală

În ambele cazuri frunzele s-ar putea să cadă.

Dacă se întâmplă să cadă frunzele din partea de jos a tulpinii, probabil planta nu are suficientă lumină.

Pe timp de vară mușcata preferă să crească în aer liber: scoateți-o la balcon sau în grădină, chiar ar fi indicat să o mutați în solul din grădină.

În prima perioadă, depășind stresul cauzat de schimbarea locului, mușcata s-ar putea să se îmbolnăvească, să i se îngălbenească și să-i cadă frunzele. Dar apoi ea vă va aduce multă bucurie cu înflorirea sa.

Mușcata înflorește incredibil de frumos în aer liber, iar tufa se dezvoltă într-o măsură mult mai mare decât în ghiveci.

Dacă sunt expuse la soare, uneori frunzele mușcatei capătă o nuanță roz. Acesta e un fenomen firesc, iar “bronzul” nu îi dăunează florii în nici un fel.

Toamna, când temperatura coboară la 10-12 grade, este o perioadă pe care mușcata o “savurează” din plin!

Floarea poate fi ținută afară până la începutul înghețurilor, când temperatura scade la +2…-5 grade. Apoi ea trebuie tăiată, mutată iarăși în ghiveci și ținută la un loc răcoros (10-12 grade). Dacă nu o puteți păstra la o temperatură atât de joasă, atunci trebuie să o adaptați lent, crescând treptat temperatura în mediul în care se află. După această procedură mușcata își va continua înflorirea.