„Pentru cine mama a crescut acest odoraș?..” – monologul viitoarei soacre

De când există familia, există și renumita problemă dintre soacră și noră. Mamelor le este greu să-și lase feciorii, să accepte faptul că ei au crescut și pot să facă propria alegere. Ar vrea să se implice, să dea sfaturi cum să procedeze mai bine, să-l apere de necazuri… Copilul trebuie lăsat să plece, de altfel va rămâne un copil mare, capricios și dependent.

Ce atitudine să aveți față de aleasa fiului iubit? Despre acest lucru a scris foarte bine o viitoare soacră. Citiți!

Când ești mama unui mic băiat, nu te gândești deloc că el va crește cândva mare și va veni ziua când băiețelul tău de doi metri și bărbos îți va aduce acasă o fată și va spune: „Mama, fă cunoștință, aceasta este dragostea vieții mele!” Dar tu privești straniu și te gândești: „Ciudat. Parcă nu este orb, a trecut recent controlul medical și vederea îi este 100%. Cum? Unde se uită el? Ce fel de dragostea vieții sale? Pentru ea oare a crescut mama această comoară, nopțile nu le-a dormit și a avut atât de mare grijă? Ea e foarte URÂTĂ!!!” Ei, și așa mai departe.

Această zi vine în viața practic a fiecărei mame. Nu vom ignora acele cazuri fericite când mamele și-au văzut prima fată a fiului său și a exclamat: „Fiica mea dragă! Cât ești de frumoasă, bogată și deșteaptă! Se vede din prima că ești cea mai bună din lume! Pentru tine am crescut acest fruct, zi și noapte nu am dormit și am vegheat deasupra lui. Intrați, ușile sunt deschise!”

Însă nu toate au această bucurie. Mult timp mă gândeam că am sindromul unei mame singure. Ceva de genul, când îți dedici toată viața fiului, iar când vine timpul de însurătoare o iau razna. Și inventez diferite motive, doar ca să mai stea lângă mine și să petreacă timpul cu prietena lui.

Am mereu sentimentul că încă nu s-a născut acea fată care îl merită pe băiatul meu.

Într-o zi mă întâlnisem cu un prieten care mi-a povestit cum el a adus acasă prima lui iubire, iar mama a leșinat la modul direct. Deoarece dragostea vieții lui era toată plină de coșuri. Însă fiul ei nici nu observa acele coșuri. Mama a oftat încet și i-a sugerat că alegerea lui nu este bună.

După mulți ani, când prietenul meu s-a căsătorit cu o fată care inițial i-a plăcut mamei, dar ulterior le-a fost destul de greu câțiva ani. Mama suferea mult și i-a spus fiului: „Mai bine te căsătoreai cu acea fată cu coșuri. Înainte de a leșina eu am observat privirea ei blândă, sufletul luminos și zâmbetul frumos. Nici nu erau atât de multe coșuri, iar corpul era ca al unui top model. Am fost o proastă, iartă-mă fiule!”

Imediat mi-am adus aminte cum câțiva ani în urmă m-am întâlnit cu mama fostului meu iubit. Relația noastră nu a mers prea bine de la început. Deoarece în acea perioadă nu doar eram cu acnee și urâtă, dar eram și punk cu părul verde și cu chelie, în blugi rupți, cu cercei în urechi și l-am învățat pe fiul ei să fumeze.

Acum înțeleg că în locul acelei femei, care era doar nemulțumită, eram să-l duc imediat la spital pe fiul meu. Era să-l mai trezesc puțin ca să-i vină mințile.

Mă mir că m-a recunoscut peste douăzeci de ani. Ne-am așezat la o terasă și am vorbit despre multe și de toate. Mi-a spus că de multe ori își aduce aminte de mine în sens bun. Mi-a spus că fiul ei mai bine se căsătorea cu mine, chiar dacă eram punk și cu părul verde. Era să fim o familie fericită. Dar acum este căsătorit cu o oarecare femeie și nici nu este sigură dacă nepoții sunt ai fiului ei. În final, mi-a accentuat să nu fac greșelile ei. Îmi place, nu-mi place, dar să privesc inițial ochii fiului. Seamănă cu un netot? Dacă ochii sclipesc și este fericit, atunci nu te băga, chiar dacă este mai puțin frumoasă. Important e să-ți facă fiul fericit.

Acest lucru este cel mai important. El să fie fericit, iar limbă comună vei găsi cu nora.