De ce o femeie de succes ar avea nevoie de un bărbat?..

Îmi amintesc că citisem odată un articol în care un bărbat explica de ce bărbații de succes trecuți de 40 de ani nu au nevoie de relații permanente. Explicația era că aceștia au suficienți bani ca să plătească persoane care să se ocupe de mâncare, curățenie etc., iar pentru a lua o însoțitoare la vreun eveniment ei au de obicei mai multe candidaturi.

Dacă e să vorbim de avantajele relațiilor sexuale regulate într-un cuplu stabil, atunci pentru bărbații trecuți de 40 această problemă nu e atât de actuală. În plus pe lângă serviciu sau afacere, bărbații au și multe alte moduri de a petrece timpul: sport, vânătoare, călătorii, pescuit etc. Și nu există limite de timp! Nu e nevoie să vii acasă la o anumită oră, nu trebuie să-ți faci griji să pregătești cadouri pentru diverse aniversări, să cumperi produse conform listei etc. Oamenii reacționau interesant la acest text: mulți explicau aceste viziuni prin faptul că autorul pur și simplu nu a găsit o dragoste adevărată și încearcă să-și justifice existența în acest fel.

În ultimele zile mă gândesc și eu la așa ceva și nu găsesc motive pentru care o femeie de succes ar avea nevoie de bărbat.

Așadar… Să zicem că e vorba de gospodărie comună. Dar mulți bărbați înțeleg asta prin faptul că femeia trebuie să facă totul prin gospodărie, iar bărbatul doar să culeagă beneficiile. Într-o astfel de familie ar lipsi armonia și conlucrarea de care are nevoie orice om pentru a fi fericit.

Mulți bărbați au pretenția ca femeia să aibă grijă de ei fără a oferi același lucru în schimb. Dar femeia are chiar din fire necesitatea ca bărbatul să aibă grijă de ea, necesitate care devine și mai puternică după 40 de ani. De aceea dacă îți propui să întemeiezi o familie, rolurile în ea trebuie să fie asumate de ambii soți, căci altfel balanța se dezechilibrează și apar crize importante.

În afară de aceasta se consideră că bărbatul este responsabil de asigurarea materială a familiei. Dar dacă femeia este capabilă să se asigure de sine stătător din acest punct de vedere? Astăzi chiar și problemele “bărbătești” din gospodărie (reparația prizei, schimbarea bateriei etc.) se rezolvă simplu de către oameni specializați în asta. Astăzi practic orice problemă de deservire a casei se poate rezolva pentru bani.

Același lucru se referă și la deservirea și întreținerea mașinii: astăzi tot mai puțini bărbați se pricep să repare mașina de sine stătător, de aceea oricum ești nevoită să apelezi la mecanici specialiști.

Dar cum rămâne cu sprijinul și susținerea dintre soți? Iarăși mulți bărbați sunt destul de slabi de caracter și instabili din punct de vedere psihologic. E dificil să găsești un bărbat căruia să îi poți descoperi sufletul, care să te înțeleagă și să îți ofere sprijin atunci când chiar ai nevoie. Deși femeile nu sunt niște prietene foarte fidele, totuși cu ele uneori e mai simplu să găsești limbă comună și să primești o consiliere psihologică.

Totuși de ce multe femei sunt nefericite în familie după vârsta de 40 de ani? De fapt nefericirea unuia dintre soți neapărat îl face nefericit și pe celălalt. Oamenii din societatea noastră nu sunt obișnuiți să-și asume deciziile, și chiar dacă acestea au fost luate acum 10-20-30 de ani, ele rămân actuale, căci toată lumea își dorește să se căsătorească o dată pentru toată viața. Cu timpul, însă, de multe ori apar ambiții personale, egoism, divergență de interese etc., astfel încât soții își pierd armonia și dragostea, devin nefericiți și ajung să-și distrugă propriile familii.

Totuși de ce o femeie de succes ar avea nevoie de un bărbat? Dacă e să vorbim esențial, o femeie poate supraviețui și în singurătate, căci funcțiile pe care le-au avut bărbații de-a lungul istoriei astăzi pot fi realizate prin soluții alternative.

Dar cum rămâne cu fericirea? Unii spun că omul poate fi fericit prin sine însuși, dar dacă e să ne amintim de propriile perioade de singurătate, dacă ne uităm la experiența celor din jur, vom vedea că sunt extrem de rare cazurile în care singurătatea te poate face fericită.

Pe de altă parte cel mai important lucru de care este nevoie pentru a întemeia o familie fericită este să îți poți asuma să petreci tot restul vieții alături de acel bărbat. Dacă nu vă puteți asuma acest lucru, poate ar fi cazul să rămâneți singură. Sau să vă rearanjați prioritățile în viață.

Vă dorim să fiți fericite!

error: Content is protected !!